Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πως βοηθάει το καλοκαίρι στην απώλεια βάρους

Έχετε παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο να χάσετε βάρος, από ότι άλλη εποχή; Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που καθιστούν το καλοκαίρι σύμμαχο στην απώλεια βάρους και παρακάτω θα δούμε κάποιους από αυτούς.

  • Μειώνει την όρεξη και έχουμε καλύτερη διάθεση. Ο καλός καιρός αυξάνει την έκκριση της αδρεναλίνης και νοραδρεναλίνης , ορμόνες που συμβάλλουν στην καλή διάθεση, στην απώλεια βάρους, στον περιορισμό της όρεξης και στην αύξηση του μεταβολισμού με συνέπεια την διάσπαση του λίπους
  • Έχουμε αυξημένη φυσική δραστηριότητα. Τώρα θα μου πείτε με τόση ζέστη θα κάνουμε και γυμναστική;  Και όμως, έχετε περισσότερη κινητικότητα λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες.
  • Έχουμε αυξημένη κατανάλωση υγρών. Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας έχουμε την ανάγκη να καταναλώνουμε περισσότερο νερό και γενικά υγρά, αυτό ενισχύει τον μεταβολισμό μας και μας μειώνει την όρεξη για φαγητό.
  • Αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Είναι δροσερά, πλούσια σε φυτικές ίνες, όπου μας κρατάνε χορτάτους για περισσότερη ώρα, μειώνουν την όρεξη και την απορρόφηση του λίπους των τροφών.
  • Έντονη εφίδρωση. Η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί έντονη εφίδρωση στο σώμα και αυτό με την σειρά του ενισχύει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες.
  • Μειωμένη κατανάλωση λιπαρών τροφών. Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή είναι προτιμότερο να μην καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, γιατί αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος και ζορίζουν το πεπτικό σύστημα. Έτσι προτιμήστε μία σαλάτα και συνοδέψτε την με αυγά ή ψάρι ή κοτόπουλο ή όσπρια, όπου και θα σας δροσίσει και είναι πιο οικεία για το πεπτικό μας σύστημα.

Ειρήνη Πετειναράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις