Realtors Kreta
Realtors Kreta

Απόδραση για τολμηρούς στο σπήλαιο Βρέικου (pics)

H Κρήτη είναι γνωστή για τις ομορφιές της και κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες, Έλληνες και ξένους.

Οι παραλίες της, τα γραφικά χωριά της, οι σύγχρονες πόλεις της, τα νόστιμα φαγητά της προσελκύουν τους επισκέπτες που φεύγουν πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ωστόσο, η Κρήτη διαθέτει και μέρη λιγότερο γνωστά, εξίσου όμως εντυπωσιακά που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες επισκεπτών, αυτούς που ονομάζουμε τολμηρούς.

Ένα τέτοιο μέρος είναι το Σπήλαιο Βρέικου ή αλλιώς Λατσίδα του Βρέικου στο Λασίθι. Το σπήλαιο είναι από τα πλέον γνωστά σπήλαια στη Σητεία πολύ κοντά στο χωριό Πεύκοι στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περπατήσεις μόλις 5 λεπτά από εκεί που θα σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου.

 

Το σπήλαιο ανήκει στα σπηλαιοβάραθρα,  καθώς αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα με μεγάλη ποικιλία στην εσωτερική του διαμόρφωση.

Η είσοδός του είναι βαραθρώδης, αλλά η σκάλα που έχει τοποθετηθεί από την κοινότητα Πεύκων τη διευκολύνει πολύ. Μέσα στο σπήλαιο μία κουπαστή στα περισσότερο κατηφορικά σημεία διευκολύνει τους επισκέπτες.

Η μεγάλη αυτή αίθουσα έχει διαστάσεις 60μ μήκος και μέσω πλάτος στα 15μ, ενώ το ύψος οροφής σε κάποια σημεία φτάνει τα 12μ. Ο πλούσιος διάκοσμος της αίθουσας  δημιουργεί την εντύπωση πολλών μικρών επιμέρους αιθουσών και φυσικά κόβει την ανάσα στον επισκέπτη αντικρύζοντας τα υπέροχα αυτά δημιουργήματα της φύσης.

Η νότια αίθουσα τώρα φτάνει το 1,5 στρέμμα επιφάνειας, ενώ έχει περισσότερη υγρασία και πολύ πιο πλούσιο διάκοσμο.

Τέλος, κάτω από τη νότια αίθουσα  μέσω ενός στενού κατηφορικού διαδρόμου ο επισκέπτης φτάνει σε μια τρίτη αίθουσα μικρότερων διαστάσεων, 31μ μήκος και 7,5μ μέγιστο πλάτος.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι συγκεκριμένο σπήλαιο είναι μεν επισκέψιμο από τον οποιοδήποτε το απιθυμεί, εν τούτοις θα πρέπει η επίσκεψη να γίνεται πάντα παρουσία έμπειρου οδηγού.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις