Ώρα για αποτοξίνωση!
Ώρα για αποτοξίνωση!

Ώρα για αποτοξίνωση!

Πολλές φορές αισθανόμαστε τον εαυτό μας πρησμένο, βαρύ, γεμάτο από τοξίνες που θα θέλαμε να διώξουμε. Οι σούπες είναι μια ιδανική λύση για να κάνεις αποτοξίνωση, χωρίς να πεινάσεις και παίρνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Παρακάτω θα βρείτε 5 εύκολες συνταγές για σούπες όπου θα σας βοηθήσουν όχι μόνο στην αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμό σας αλλά θα σας γεμίσει και με ενέργεια:

Σούπα με λαχανικά

  • 500γρ διάφορα λαχανικά (μπρόκολο,κουνουπίδι,κολοκύθι,καρότο κ.α)
  • 1 πατάτα μεσαίου μεγέθους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Βράζετε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζί με την πατάτα. Αφού μαλακώσουν τα πολτοποιείτε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, και το λάδι. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό τα ανακατεύεται και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση για 2 λεπτά.

Σούπα με καρότο και ginger

  • 500γρ καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 πατάτα μικρή
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Λίγο ginger τριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. Ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι

Βράζετε όλα τα υλικά μαζί. Μόλις βράσουν τα πολτοποιείτε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Βράζετε πάλι για 2 λεπτά και σερβίρετε.

Ψαρόσουπα

  • 600γρ ψάρι της αρεσκείας σας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τα λαχανικά και τις πατάτες σε 1 λίτρο νερό και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Αφού μαλακώσουν προσθέτετε και το ψάρι και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το ψάρι. Αν θέλετε τα πολτοποιείτε.

Σούπα με σπανάκι

  • 500γρ σπανάκι
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ άλειμμα τυριού light
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Βάζετε το σπανάκι, τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα και αφού βράσουν τα πολτοποιούμε και προσθέτετε το άλειμμα τυριού. Τα ανακατεύεται μέχρι να πολτοποιηθούν και σερβίρετε.

Λαχανόσουπα

  • 1 φλιτζ. Λάχανο
  • 1 ντομάτα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Βάζετε όλα τα λαχανικά μαζί να βράσουν μαζί με τον ζωμό, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Αφού μαλακώσουν μπορείτε να τα πολτοποιήσετε.

Οι σούπες είναι ένα ιδανικό γεύμα και για βραδινό!

Ειρήνη Πετειναράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 300×185