Realtors Kreta
Realtors Kreta

Σόδα ή φυσικό ανθρακούχο νερό; Υπάρχουν διαφορές;

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η σόδα και το ανθρακούχο νερό είναι το ίδιο, επειδή και τα δύο ανήκουν στην ίδια κατηγορία των ανθρακούχων ποτών.

Ας δούμε τελικά αν υπάρχουν διαφορές:

Σόδα

Είναι το καθαρό ή μεταλλικό νερό στο οποίο έχει προστεθεί διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση, όπου αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή του αφρώδη ποτού. Επίσης η σόδα περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως θειικό κάλιο, χλωριούχο νάτριο, φωσφορικό νάτριο και όξινο ανθρακικό νάτριο αλλά όλα αυτά έχουν προστεθεί για να ενισχύσουν την γεύση. Τέλος στη σόδα έχει προστεθεί αλάτι και διττανθρακική σόδα. Λόγο της προσθήκης αλατιού θα πρέπει να αποφεύγετε από άτομα που προσέχουν το αλάτι που καταναλώνουν.

Φυσικό ανθρακούχο νερό

Το φυσικό ανθρακούχο νερό λαμβάνετε από την φυσική πηγή και περιέχει μεταλλικά και θειούχα συστατικά, όπως ασβέστιο, νάτριο, και μαγνήσιο, τα οποία υπάρχουν ήδη, χωρίς προσθήκη.

Βοηθάει στην πέψη και γενικά στα προβλήματα του πεπτικού, βελτιώνει την ικανότητα κατάποσης και μειώνει τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τον απογευματινό σας καφέ όπως επίσης είναι και μια καλή επιλογή για την βραδινή σας έξοδο, όταν δεν θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ. Τέλος το φυσικό ανθρακούχο νερό θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την πρόσληψη νερού, όπου τώρα το καλοκαίρι το έχουμε περισσότερη ανάγκη.

Ειρήνη Πετειναράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις