Τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών
Τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών

Τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού από πολύ μικρή ηλικία, πόσο μάλλον όταν σχετίζεται και με την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.

Υπάρχουν τρόφιμα τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξή του εγκεφάλου και θα πρέπει οι γονείς να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους παίρνουν τις επαρκείς ποσότητες από αυτά τα τρόφιμα, με εξαίρεση βέβαια στα παιδιά που εκδηλώνουν κάποια αλλεργία σε αυτά τα τρόφιμα. Ας δούμε όμως 6 από αυτά τα τρόφιμα:

Αυγό

Περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, λουτείνη και χολίνη, όπου βοηθούν στην συγκέντρωση. Επίσης η χολίνη βοηθάει στη βελτίωση της μνήμης του μωρού.

Γιαούρτι

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των εγκεφαλικών ιστών και των νευροδιαβιβαστών. Επίσης το γιαούρτι μπορεί και διατηρεί τις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου ευέλικτες, όπου βοηθάει τον εγκέφαλο να στείλει και να λάβει πληροφορίες.

Ψάρια

Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια, παρέχουν στον εγκεφαλικό ιστό απαραίτητα δομικά στοιχεία, όπου βελτιώνει τις διανοητικές ικανότητες του παιδιού.

Αβοκάντο

Περιέχει ακόρεστα λίπη, όπου προάγουν την ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Περιέχει επίσης ελαικό οξύ όπου προστατεύει την μυελίνη. Τέλος περιέχει υψηλά επίπεδα του συμπλέγματος Β όπου μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης στα μωρά.

Μπρόκολο

Περιέχει DHA ( παράγωγα των  Ω-3 λιπαρών οξέων ), όπου βοηθάνε τους νευρώνες να συνδεθούν. Το μπρόκολο θεωρείτε από τα πρώτα λαχανικά με αντικαρκινική δράση.

Λαχανικά

Γενικά τα λαχανικά είναι ιδανική τροφή για τα παιδιά και για τους ενήλικες. Έχουν αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν να διατηρηθούν τα κύτταρα του εγκεφάλου υγιή. Τέτοια λαχανικά είναι η γλυκοπατάτα, η κολοκύθα και τα καρότα.

Ειρήνη Πετειναράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις