Συνεχίζονται οι εργασίες σε Έβανς και 1821 (pics)
Συνεχίζονται οι εργασίες σε Έβανς και 1821 (pics)

Συνεχίζονται οι εργασίες σε Έβανς και 1821 (pics)

Πυρετωδώς συνεχίζονται τα έργα στις οδούς Έβανς αλλά και 1821 στο κέντρο του Ηρακλείου μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όσον αφορά στην 1821 πρόκειται να γίνουν υπογειώσεις των δικτύων και σκυροδετήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πλακοστρώσεις.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του μήνα, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ώστε στις αρχές του επόμενου να κλείσει και το δεύτερο κομμάτι της 1821 και να έχει πλακοστρωθεί το πρώτο τμήμα της, ενώ θα απομένει και το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του εργοταξίου που θα ενώσει τη 1821 με το Μεϊντάνι.

Στην  Έβανς τα πεζοδρόμια έχουν ήδη τοποθετηθεί και έχει ξεκινήσει η πλακόστρωση της οδού/

Υπενθυμίζεται ότι το έργο που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου έχει τελικό ποσό σύμβασης 1.791.166,01 ευρώ.

Αφορά στην Παλιά Πόλη του Δήμου Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στις οδούς: τμήμα της οδού Δικαιοσύνης, 1821, Χατζ. Γιάνναρη από την συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως την Έβανς και η Έβανς από της συμβολή της με την οδό Αβέρωφ έως την οδό Δικαιοσύνης. Η μελέτη για τους βασικούς αυτούς οδικούς άξονες της παλιάς πόλης του Ηρακλείου προβλέπει μεταξύ άλλων τη μέγιστη δυνατή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την ελαχιστοποίηση του πλάτους του καταστρώματος του δρόμου στο απαραίτητο μέγεθος.

Θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά με αντοχή στο χρόνο ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και το πράσινο.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις