Realtors Kreta
Realtors Kreta

Σύνδρομο Χασιμότο – Ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγονται

To σύνδρομο Χασιμότο είναι μία αυτοάνοση ασθένεια του θυρεοειδή αδένα όπου σχετίζεται και με την αντίσταση της ινσουλίνης. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διατροφή για την αντιμετώπισή της.

Σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση γλυκών και τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σύνδρομο Χασιμότο επηρεάζει και την λειτουργία του εντέρου, αφού κοιλιοκάκη και θυρεοειδίτιδα συνδέονται, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγετε η κατανάλωση γλουτένης και λακτόζης ώστε να αποφεύγονται τα πρηξίματα και ο τυμπανισμός.

Επίσης η μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης, ινών και συμπληρωμάτων ασβεστίου επηρεάζουν την απορρόφηση της θυροξίνης και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει η κατανάλωσή τους να απέχει τουλάχιστον 2 ώρες από την λήψη των φαρμάκων.

Γενικά μία ισορροπημένη διατροφή μαζί με μία φυσική δραστηριότητα και την λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής μπορούν να επηρεάσουν θετικά κ να βελτιώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας με αυτήν την νόσο όπως επίσης η λήψη σελήνιου, βιταμίνης D,μαγνησίου, σιδήρου και ψευδάργυρου.

Ειρήνη Πετειναράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις