Η NASA ετοιμάζεται για τη ζωή στη Σελήνη – «Πράσινο φως» για την κατασκευή του πρώτου… τρένου

Ένα δίκτυο μεταφορών στο… φεγγάρι θέλει να εγκαταστήσει η NASA που οραματίζεται να θέσει λειτουργία μια σεληνιακή βάσης μέσα στη δεκαετία του 2030.

Πρόκειται για ένα από τα έξι φιλόδοξα σχέδια που δρομολογεί η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ και αναμένεται να λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Innovative Advanced Concepts.

Συγκεκριμένα η Flexible Levitation on a Track, ή FLOAT, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αιωρούμενα μαγνητικά ρομπότ για τη μεταφορά έως και 100 τόνων υλικών στη σεληνιακή επιφάνεια κάθε μέρα.

Η NASA έκανε γνωστά τα εξής: «Θέλουμε να κατασκευάσουμε το πρώτο σεληνιακό σιδηροδρομικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει αξιόπιστη, αυτόνομη και αποτελεσματική μεταφορά ωφέλιμου φορτίου στο φεγγάρι».

Σε αντίθεση με τον σιδηρόδρομο στη Γη, το σεληνιακό δίκτυο μεταφορών δεν θα χρησιμοποιεί τις σταθερές ράγες. Έχει προταθεί η δημιουργία εύκαμπτων γραμμών που θα μπορούν να ξεδιπλωθούν απευθείας στη σεληνιακή επιφάνεια.

Ο επικεφαλής του έργου Dr Ethan Schaler, μηχανικός ρομποτικής στο Jet Propulsion Laboratory της NASA και η ομάδα του προτείνουν να δημιουργήσουν μήκη εύκαμπτης τροχιάς που μπορεί να «ξετυλιχθεί» απευθείας στη σεληνιακή επιφάνεια.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Επιστήμη & Τεχνολογία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις