Τουρκία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σκότωσε 17 Κούρδους

Τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 17 μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ και της βόρειας Συρίας, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, το υπουργείο ανέφερε πως οι δυνάμεις του "εξουδετέρωσαν" δέκα αντάρτες του PKK που βρίσκονταν στις περιοχές Γκάρα και Χακούρκ του βόρειου Ιράκ και σε μια περιοχή όπου ο τουρκικός στρατός εξαπολύει συχνά διασυνοριακές επιδρομές στο πλαίσιο της επιχείρησής του "Claw-Lock".

Ανέφερε πως άλλοι επτά μαχητές "εξουδετερώθηκαν" σε δύο περιοχές της βόρειας Συρίας, όπου η Τουρκία έχει εισβάλει στο παρελθόν.

Η χρήση από το υπουργείο του όρου "εξουδετέρωσαν" σημαίνει συνήθως ότι σκοτώθηκαν. Το PKK, που διεξάγει αντάρτικο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κλείσιμο
Οι διασυνοριακές επιθέσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ προκαλούν επί χρόνια εντάσεις με τη γειτονική της χώρα. Η Άγκυρα έχει ζητήσει από το Ιράκ περισσότερη συνεργασία για την αντιμετώπιση του PKK και η Βαγδάτη το χαρακτήρισε "απαγορευμένη οργάνωση" τον Μάρτιο.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με αξιωματούχους στη Βαγδάτη και την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, σχετικά με τη συνεχιζόμενη παρουσία του PKK στο βόρειο Ιράκ, όπου έχει τη βάση του, και άλλα θέματα. Ο Ερντογάν είπε αργότερα ότι πιστεύει πως και το Ιράκ αντιλήφθηκε την ανάγκη να εξολοθρευθεί το PKK.

Η Τουρκία έχει επίσης διενεργήσει στρατιωτικές εισβολές στη βόρεια Συρία εναντίον της πολιτοφυλακής YPG, η οποία θεωρεί πως είναι πτέρυγα του PKK.

Ο Ερντογάν και οι υπουργοί του έχουν πει κατ΄επανάληψη πως αν και η Άγκυρα εργάζεται για την αποκατάσταση των σχέσεων με την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έπειτα από χρόνια εχθρότητας, πρόκειται να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία για να εκδιώξει τις YPG πέρα από τα σύνορά της.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις