ΕΝΦΙΑ: Πώς θα τυπώσετε τα εκκαθαριστικά - Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση
ΕΝΦΙΑ: Πώς θα τυπώσετε τα εκκαθαριστικά - Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα τυπώσετε τα εκκαθαριστικά – Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στις 30 Απριλίου πληρώνεται η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η πληρωμή μπορεί να γίνει με εκτύπωση και ταυτότητα οφειλής ή χωρίς, ενώ τα εκκαθαριστικά είναι διαθέσιμα με δύο τρόπους, μέσω της myAADE και μέσω του myaadeapp.

Οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο είτε εφάπαξ είτε σε 11 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 και την τελευταία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2025.

Πώς θα εκτυπώσετε τον ΕΝΦΙΑ

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εκτυπώσουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ 2024 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά θα πρέπει να μπουν στην αρχική σελίδα του myAADE.

Μετά θα πρέπει να κάνουν κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».

Κάνουν κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

Κάνουν κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και ανοίγει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 στην οποία θα πρέπει οι υπόχρεοι να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς για το Taxis.

Το επόμενο βήμα είναι να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το «όνομα χρήστη» και τον κωδικό πρόσβασης που είναι οι ίδιοι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για την συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσής σας. Μόλις συμπληρώσετε τα εν λόγω πεδία θα πατήσετε την επιλογή «ΣΥΝΔΕΣΗ» και αμέσως μετά εφόσον τα στοιχεία σας είναι σωστά θα βρεθείτε στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου όπου κάτω χαμηλά θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή «Είσοδος».

Στη συνέχεια θα βρεθείτε σε μία σελίδα όπου αριστερά αναγράφεται «Έτος», «Στοιχεία υπόχρεου», «Διαθέσιμες ενέργειες», «Εκτυπώσεις». Το πρώτο πράγμα που θα δειτε είναι ότι εκεί που αναγράφει «Έτος» εμφανίζει την επιλογή «2025».

Για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους θα πρέπει να κάνετε κλικ σ΄αυτή την επιλογή και να βάλετε ως έτος το 2024. Αμέσως μετά θα διαπιστώσετε ότι στο πεδίο «Εκτυπώσεις» εμφανίζεται η επιλογή «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2024» και σε παρένθεση αναγράφει «αρχείο pdf».

Πληρωμή ΕΝΦΙΑ χωρίς ταυτότητα οφειλής μέσω myAADEapp
Όσοι κατεβάσουν την εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα μπορούν να λάβουν άμεσα ενημέρωση για τον ΕΝΦΙΑ και να πληρώσουν χωρίς ταυτότητα πληρωμής.

Το myAADEapp είναι η επίσημη ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για φορητές συσκευές, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να ενημερώνονται για τον λογαριασμό τους και να εκτελούν πληρωμές μέσω κάρτας ή μέσω IRIS με άμεση πίστωση της οφειλής τους.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να μεταβάλλει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού για την καταβολή των επιστροφών φόρου και να έχει πρόσβαση στα ραντεβού του, τα αιτήματα που έχει αποστείλει στην ΑΑΔΕ καθώς και τα μηνύματα που έχει λάβει. Τέλος στην ενότητα myWallet μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει χρήσιμα έγγραφα όπως βεβαιώσεις και εκκαθαριστικά, ενώ θα λαμβάνει άμεσα προσωποποιημένες ενημερώσεις για θέματα που τον αφορούν.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Οικονομία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις