Συνδυασμοί φρούτων που πρέπει να αποφεύγετε
Συνδυασμοί φρούτων που πρέπει να αποφεύγετε

Συνδυασμοί φρούτων που πρέπει να αποφεύγετε

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Όσο παράξενο και αν ακούγετε, θα πρέπει να είστε προσεχτικοί στους συνδυασμούς όχι μόνο των τροφίμων αλλά και των φρούτων. Ο λόγος είναι για να αποφύγετε τα πεπτικά προβλήματα και όχι μόνο…

Ας δούμε κάποιους τέτοιους συνδυασμούς:

Αποφύγετε την κατανάλωση φρούτων με υψηλή πρωτεΐνη με φρούτα που περιέχουν υψηλό άμυλο. Η μπανάνα, τα αποξηραμένα σύκα, τα μήλα κ.α είναι φρούτα με υψηλό άμυλο, ενώ τα αποξηραμένα βερίκοκα, το γκουάβα, το ακτινίδιο, το αβοκάντο και τα μύρτιλα είναι φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, οπότε θα πρέπει να αποφεύγετε αυτόν τον συνδυασμό και ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός χρειάζεται αλκαλική βάση για την διάσπαση του αμύλου, ενώ για την πέψη της πρωτεΐνης χρειάζεται όξινη βάση

Αποφύγετε την κατανάλωση όξινων με γλυκά φρούτα. Όταν λέμε όξινα ή υπόξινα φρούτα εννοούμε το γκρέιπφρουτ, τις φράουλες, τα μήλα, το ρόδι και τα ροδάκινα, όπου θα πρέπει να μην τα καταναλώνετε με μπανάνα και σταφίδες, γιατί ο συνδυασμός αυτός οδηγεί συχνά σε πεπτικά προβλήματα όπως ναυτία, επίσης οδηγεί σε πονοκεφάλους και οξέωση

Αποφύγετε την κατανάλωση παπάγιας με λεμόνι. Αυτός ο συνδυασμός ( αν και σπάνιος στην Ελλάδα προς το παρόν) μπορεί να προκαλέσει αναιμία και ανισορροπία αιμογλοβίνης. Στα παιδιά μπορεί να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος

Τέλος μην καταναλώνετε καρπούζι και πεπόνι με άλλα φρούτα. Τα παραπάνω φρούτα περιέχουν αρκετό νερό από την φύση τους, άρα γίνεται και πιο γρήγορα η πέψη σε σχέση με τα άλλα φρούτα. Αν εσείς τα συνδυάσετε με άλλα φρούτα θα επηρεαστεί η διαδικασία της πέψης τους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις