NASA: Αστέρια του γαλαξία σε… σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου – Η εντυπωσιακή φωτογραφία
NASA: Αστέρια του γαλαξία σε… σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου – Η εντυπωσιακή φωτογραφία

NASA: Αστέρια του γαλαξία σε… σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου – Η εντυπωσιακή φωτογραφία

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Πολλά κράτη του κόσμου κινούνται σήμερα (25/12) σε ρυθμούς Χριστουγέννων. Ωστόσο, αυτό το κλίμα δεν περιορίζεται μονάχα στον… πλανήτη μας, αφού ένα κοσμικό χριστουγεννιάτικο δέντρο εντοπίσθηκε περίπου 2.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη, σύμφωνα με ένα εντυπωσιακό ντοκουμέντο που έφερε στο «φως» η NASA.

Οι «μπάλες» του είναι αστέρια μικρότερα και μεγαλύτερα από τον Ήλιο, με ορισμένα να περιέχουν περίπου επτά ηλιακές μάζες. Το NGC 2264 είναι ένα «σμήνος» νεαρών αστεριών, που με την κατάλληλη επεξεργασία, μετετράπη από τη NASA σε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τα αστέρια στο σμήνος αυτό είναι ηλικίας μεταξύ 1 – 5 εκατ. ετών, σε σύγκριση με την ηλικία του Ήλιου (5 δισ. έτη). Αυτά τα νεαρά αστέρια παράγουν ισχυρές ακτίνες Χ και άλλους τύπους φωτός, αλλά συντονίσθηκαν με τεχνητό τρόπο, για τη «μαγική» εικόνα που δημιούργησε η NASA.

Η ομοιότητα με χριστουγεννιάτικο δέντρο ενισχύεται μέσω επιλογών χρωμάτων και περιστροφής. Τα μπλε και άσπρα φώτα είναι νεαρά αστέρια που εκπέμπουν ακτίνες Χ που ανιχνεύθηκαν από το Παρατηρητήριο ακτίνων Χ Chandra της NASA.

Τα οπτικά δεδομένα από το τηλεσκόπιο WIYN απεικονίζουν ένα νεφέλωμα αερίου στο σύμπλεγμα με πράσινο χρώμα, που αντιστοιχεί στα «κλαδιά» του δέντρου. Τέλος, τα υπέρυθρα δεδομένα από το Two Micron All Sky Survey δείχνουν αστέρια σε λευκό. Η εικόνα έχει περιστραφεί δεξιόστροφα κατά 160ο προς τα πάνω, ώστε να φαίνεται σαν κορυφή δέντρου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Επιστήμη & Τεχνολογία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις