Στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Κατόπιν της επικύρωσης από το Πρωτοδικείο των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους με στήριξαν αλλά ξεχωριστά αυτούς που ΔΕΝ με στήριξαν διότι μου έδωσαν μαθήματα ζωής… Συγχαρητήρια, επίσης, σε όσους εκλέχτηκαν και να τους δίνει ο Θεός δύναμη και φώτιση στο έργο τους για το καλό όλων μας.

Από τη 2η συμμετοχή μου σε αυτοδιοικητικές εκλογές διαπίστωσα "ένθεν κακείθεν" ότι το "παιχνίδι" παίζεται αλλιώς… Δεν αρκούν πολλές φορές τα "τυπικά" προσόντα αλλά υπερισχύουν άλλα κριτήρια… Παρόλα αυτά, στον αγώνα αυτό δεν έχασα τίποτα διότι δεν είχα τίποτα να κερδίσω. Όπως είναι γνωστό κατέχω ήδη θέση ευθύνης και δεν προσδοκούσα άλλη θέση. Απεναντίας αυτό που κέρδισα από αυτό το όμορφο ταξίδι είναι η απεριόριστη αγάπη και εκτίμηση από όλο τον κόσμο και αρκετούς καλούς φίλους.

Αποτελεί, επίσης, σημείο έντονου προβληματισμού τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για προεκλογικές εκστρατείες. Υπάρχουν, μάλιστα, πολλές περιπτώσεις υποψηφίων Δημάρχων που δαπάνησαν πολύ περισσότερα από αυτά που θα εισέπρατταν από όλη τη θητεία τους. Από αυτό καταλαβαίνει κανείς, βέβαια, την απεριόριστη αγάπη τους για τον τόπο… Εξαιτίας αυτού τίθεται θέμα Δημοκρατίας και ίσων ευκαιριών αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής στα κοινά ανθρώπων μικρομεσαίας τάξης ως αρχηγών παρατάξεων.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά ότι δεν ξεπουλώ τις αρχές και τις αξίες μου για καμιά θέση σε κανένα Συμβούλιο. Η ανάμιξη μου με τα κοινά είχε σαν μοναδικό σκοπό να βοηθήσω, στο μέτρο του δυνατού, να αλλάξει ο τόπος προς το καλύτερο κι όχι να αλλάξει ο χαρακτήρας μου για την επιδίωξη αλλότριων σκοπών.

Ο Βαγγέλης ήμουν, ο Βαγγέλης είμαι κι ο Βαγγέλης θα είμαι!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΙΤΑΚΗΣ

Καθηγητής Θεολόγος-Μουσικοσυνθέτης

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις