Φρούτα που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη
Φρούτα που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη

Φρούτα που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Γνωρίζετε ότι τα φρούτα είναι μια πηγή φυτικής πρωτεΐνης; Μπορεί να μην περιέχουν τις ποσότητες που υπάρχουν στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς και στα λαχανικά, αλλά βάζουν και αυτά το λιθαράκι τους. Ωστόσο υπάρχουν κάποια φρούτα που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα άλλα. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Βερίκοκα. 1/2 φλιτζάνι βερίκοκα περιέχει περίπου 4,9γρ πρωτεΐνης. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. βιταμίνη Β6, νιασίνη και ο καρπός τους είναι πλούσιος σε σίδηρο, κάλιο και χαλκό
Αβοκάντο. Το 1 φλιτζάνι αβοκάντο περιέχει περίπου 3,5γρ πρωτεΐνης, επίσης είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως επίσης και σε φυτικές ίνες
Γκότζι μπέρι (goji berries). Τα 100γρ γκότζι μπέρι περιέχουν 3,5γρ πλήρης πρωτεΐνης, επίσης περιέχει βιταμίνη C, φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνη Α και πολλά αντιοξειδωτικά
Δαμάσκηνα. Τα 100γρ δαμάσκηνα περιέχουν περίπου 3,7γρ πρωτεΐνης. Είναι πλούσια σε σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 και σε φυτικές ίνες
Ακτινίδια. 1 φλιτζάνι περιέχει περίπου 2γρ πρωτεΐνης. Τα ακτινίδια περιέχουν επίσης πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και μαγνήσιο
Ξανθές σταφίδες. Τα 100γρ περιέχουν 5,1γρ πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ω-3 λιπαρά οξέα και κάλιο
Γκουάβα. 1 φλιτζάνι από αυτό το τροπικό φρούτο, περιέχει 4γρ πρωτεΐνης
Μαύρα μούρα. Το 1 φλιτζάνι τους, περιέχει 2γρ πρωτεΐνης, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες

Αν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης μπορείτε να τα συνδυάσετε με γιαούρτι ή γάλα μαζί με βρώμη και σπόρους chia.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις