Διατροφική αξία Βασιλόπιτας
Διατροφική αξία Βασιλόπιτας

Διατροφική αξία Βασιλόπιτας

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Έφτασε η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε τι
βασιλόπιτα θα επιλέξουμε φέτος.

Βασιλόπιτα τύπου κέικ ή βασιλόπιτα τύπου
τσουρέκι; Παρακάτω θα βρείτε την διατροφική αξία του κάθε τύπου ξεχωριστά…

Βασιλόπιτα τύπου κέικ ανά 100γρ

Θερμίδες: 350 kcal
Λιπαρά: 18 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 9 gr
Μονοακόρεστα λιπαρά: 6 gr
Πολυακόρεστα λιπαρά: 4 gr
Ολική χοληστερόλη: 78 mg
Νάτριο: 308 mg
Η βασιλόπιτα τύπου κέικ είναι καλή πηγή ασβεστίου, λόγω του ότι περιέχει γάλα
και αμύγδαλο. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη γιατί περιέχει τα αυγά τα οποία είναι
καλή πηγή πρωτεΐνης. Έχει όμως μεγάλες ποσότητες χοληστερόλης με αποτέλεσμα
να αυξάνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και τέλος είναι θερμιδικά αυξημένο.

Βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι ανά 100γρ

Θερμίδες: 255 kcal
Λιπαρά: 12 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 4 gr

Μονοακόρεστα λιπαρά: 5 gr
Πολυακόρεστα λιπαρά: 3 gr
Ολική χοληστερόλη: 65 mg
Νάτριο: 105 mg
Όπως βλέπουμε η βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι είναι χαμηλότερη σε θερμίδες και
λιπαρά. Είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών καθώς περιέχει μαστίχα και πορτοκάλι.
Είναι μειωμένο σε νάτριο, στοιχείο το οποίο επηρεάζει τα επίπεδα της αρτηριακής
πίεσης. Είναι μειωμένο σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και τέλος περιέχει μαχλέπι και
μαστίχα τα οποία εκτός από υπέροχη μυρωδιά έχουν χωνευτικές ιδιότητες. Το
μαχλέπι επιπλέον διαθέτει και τονωτικές ιδιότητες. Τέλος η μαστίχα έχει
αντισηπτική δράση και βοηθάει στην επούλωση των πληγών.

Συμπέρασμα! Διαβάζοντας και συγκρίνοντας τα παραπάνω, βλέπουμε ότι η
βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι είναι πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας… Αλλά η
τελική απόφαση είναι δική σας!

Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευεξία!

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις