Μπισκότα με πατάτες και παπαρουνόσπορο
Σήμερα σας έχω μια υπέροχη για μπισκότα, λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες, αλλά εξίσου γευστική. Τα μπισκότα αυτά είναι πολλή θρεπτικά και μπορούν να τα καταναλώνουν και τα παιδιά σας.
Το βασικό συστατικό σε αυτά τα μπισκότα είναι η πατάτα. Η πατάτα είναι η μόνη αμυλώδη τροφή τόσο πλούσια σε βιταμίνη C, επίσης περιέχει αρκετά μεγάλες ποσότητες σε βιταμίνη Β1 και Β6, όπως και άφθονο κάλιο. Πάμε να δούμε τα υλικά:
Υλικά
- 170γρ πουρέ φρέσκιας πατάτας
- 180γρ μαργαρίνη light
- 80γρ μέλι
- 200γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσης
- 120γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο ή ότι άλλο σπόρο θέλετε
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε την μαργαρίνη με το μέλι.
- Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, τα αμύγδαλα, τον παπαρουνόσπορο και την κανέλα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά- σιγά και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε σε μεσαία μπισκότα και τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά.
Το κάθε μπισκότο έχει περίπου 70 θερμίδες, ανάλογα το μέγεθος του πάντα, επίσης περιέχει βιταμίνες C, Β6, Β1, κάλιο και φολικό οξύ.
Ειρήνη Πετειναράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος