Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μεταναστών στην Κρήτη! (vid)
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μεταναστών στην Κρήτη! (vid)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μεταναστών στην Κρήτη! (vid)

Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην Κρήτη δεν απέκλεισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο OPEN.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή ως μια «προσωρινή κατάσταση» που μπορεί να εξεταστεί, αν οι μεταναστευτικές ροές προς το νησί αυξηθούν περαιτέρω. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει κάποια επίσημη συζήτηση για το ζήτημα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως ένα νέο ΚΥΤ δεν πρέπει να θεωρείται απειλή για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κρήτη σε σχέση με τη ραγδαία αύξηση των αφίξεων μεταναστών. Όπως τόνισε, κατά την περυσινή χρονιά έφτασαν στο νησί 77 μετανάστες, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός έχει ήδη ανέλθει σε περίπου 2.700.

Ο Υπουργός επισήμανε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί κοινή, ευρωπαϊκή στρατηγική και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά από μεμονωμένες χώρες. Η Κρήτη, όπως υπογράμμισε, αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση λόγω των πλωτών μέσων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μεταναστών, τα οποία αν και μικρά, μπορούν να μεταφέρουν μεγάλους αριθμούς ανθρώπων.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων μηνών θα ενισχυθεί η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά του Νότιου Αιγαίου, με στόχο να ενισχυθεί η ασφάλεια στις περιοχές αυτές. Παράλληλα, προγραμματίζεται η πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων και η ενίσχυση της παρουσίας του Λιμενικού Σώματος, καθώς αναμένεται περαιτέρω αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ιδίως λόγω της κρίσης στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις