Σε οικονομικό αδιέξοδο τα σχολεία στην Κρήτη – Οι γονείς καλύπτουν τις βασικές ανάγκες
Σε οικονομικό αδιέξοδο τα σχολεία στην Κρήτη – Οι γονείς καλύπτουν τις βασικές ανάγκες

Σε οικονομικό αδιέξοδο τα σχολεία στην Κρήτη – Οι γονείς καλύπτουν τις βασικές ανάγκες

Πολλές σχολικές μονάδες στη χώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς στερούνται βασικών ειδών καθημερινής χρήσης, όπως φωτοτυπικό χαρτί, μαρκαδόρους και καθαριστικά.

Οι γονείς αναγκάζονται να καλύπτουν αυτές τις ανάγκες από την τσέπη τους, καθώς η χρηματοδότηση των σχολείων είναι ανεπαρκής.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που ανέθεσε τη διαχείριση των οικονομικών των σχολείων στους Δήμους, χωρίς να παρέχεται η αντίστοιχη χρηματοδότηση. Αυτή η κίνηση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, ενώ παράλληλα οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων εντείνονται. Μαθητές του 3ου και 10ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, στέλνοντας επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών σε περιοχές με λιγότερες από 100 σχολικές μονάδες. Οι σχολικοί επίτροποι είχαν κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων, και η απουσία τους δυσκολεύει περαιτέρω τη λειτουργία των σχολείων.

Από τις 30 Ιουνίου, οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία τους στους Δήμους, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον υπεύθυνη για τη χρηματοδότησή τους. Ωστόσο, πολλοί Δήμοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δώσουν τα απαραίτητα κονδύλια στα σχολεία, οδηγώντας τα σε οικονομική δυσπραγία και σε αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών τους εξόδων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις