Κρήτη: Αυτοψία και σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Κρήτη: Αυτοψία και σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Κρήτη: Αυτοψία και σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Συνεχίζονται σήμερα οι αυτοψίες κλιμακίου του ΟΦΥΠΕΚΑ και του ΕΑΓΜΕ, στο φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διάβρωσης, αλλά και τα ενδεχόμενα σημεία επικινδυνότητας στον τόπο όπου βρήκε τραγικό θάνατο μια 33χρονη γυναίκα όταν μετά από απρόσμενο μπουρίνι, αποκολλήθηκε βράχος που την τραυμάτισε θανάσιμα.

“Εξετάσαμε όλο το φαράγγι, το επίπεδο κινδύνου παραμένει το ίδιο όπως ήταν και πριν τα τραγικά γεγονότα… Θεωρούμε ότι μετά από κάποιες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το φαράγγι μπορεί να αποδοθεί και πάλι στο κοινό… Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, ο κίνδυνος εξακολουθεί με υφίσταται διαχρονικά στο φαράγγι”, δήλωσε χθες το βράδυ ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος με ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως επικεφαλής, πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί επίγεια αυτοψία από τον προϊστάμενο του τμ. Χανίων του ΟΦΥΠΕΚΑ Αντώνη Μπαρνια και τον δασολόγο του ΕΑΓΜΕ Γιάννη Μιχαλάκη. Στη συνέχεια, οι δύο επιστήμονες, θα επιχειρήσουν και εναέρια αυτοψία με ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας.

 

πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα