Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα θα διαθέσει πλοία για την μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Για όσα συμφωνήθηκαν κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ μίλησε ο γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ και κυρίως για την εμπλοκή της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ελλάδα δέχθηκε να διαθέσει πλοία έτσι ώστε να μεταφερθούν σιτηρά από την Ουκρανία στο εξωτερικό.

Όπως σημείωσε, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, είναι σημαντικό κατ’ αρχήν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να συναντιώνται και να ψάχνουν τρόπους να λυθούν οι κρίσεις που έχουν προκύψει από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως υπογράμμισε, αντίθετα με όσα λένε Πούτιν και Κίνα, δεν φταίει το ΝΑΤΟ και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει για την επισιτιστική κρίση αλλά ο πόλεμος. Για τις επιχειρήσεις που σχεδιάζονται για να απαλυνθούν οι συνέπειες από την επισιτιστική κρίση είπε ότι πολλοί σύμμαχοι εμπλέκονται και αναφέρθηκε στην Τουρκία που κάνει διαπραγματεύσεις και στην Ελλάδα που ανακοίνωσε όπως είπε να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

Περισσότερες Ειδήσεις