Χρύσα Παπαδάκη: Άρωμα γυναίκας στην Κ.Ε.Δ.Α.Α.

Η Χρύσα Παπαδάκη ανέλαβε πρόσφατα το τιμόνι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, συνεχίζοντας έτσι το επιτυχημένο έργο της προκατόχου της.
Είναι μία δυναμική γυναίκα, με ανησυχίες και προπαντός αγάπη για τον τόπο της και τον πολιτισμό της Κρήτης.

Η ενασχόληση με τα κοινά εδώ και αρκετά χρόνια είναι αποτέλεσμα της δυναμικότητάς της, η οποία όμως ήταν κάτι που τη χαρακτήριζε από παλιά. «Τελείωσα το Γυμνάσιο και στη συνέχεια φοίτησα στη Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Μετά την αποφοίτησή μου εργάστηκα σε ιδιωτική κλινική, ενώ σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε ο διορισμός μου στο Βενιζέλειο. Ωστόσο, αυτό δεν μου αρκούσε ήθελα κάτι άλλο, κάτι παραπάνω. Έτσι λοιπόν αποφάσισα παράλληλα με την εργασία μου να παρακολουθώ μαθήματα στο νυχτερινό Λύκειο. Το 1991 αποφοίτησε από το Λύκειο και αντιλήφθηκα ότι μπορώ να δώσω Πανελλήνιες κάτι που έκανα.

Έτσι το 2003 όντας παντρεμένη με δύο παιδιά και έχοντας ήδη 12 χρόνια προϋπηρεσία έδωσα Πανελλήνιες και πέρασα στο Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Κρήτης. Μετά την αποφοίτησή μου μετατάχτηκα στο Διοικητικό Προσωπικό του Βενιζελείου, όπου εργάζομαι μέχρι και σήμερα».

Όπως επισήμανε η κα. Παπαδάκη για να ολοκληρώσει όλη αυτήν την πορεία έπρεπε να διαθέτει δύναμη και θέληση.

Εν τούτοις, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς το 2012 εξελέγη Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μεσοχωριού, τόπος καταγωγής της, ενώ το 2014 ανέλαβε πρόεδρος του Συλλόγου. Και εκεί υπήρξε όμως αεικίνητη διοργανώθηκαν πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις μετά από συνεργασία τη βοήθεια όλου του χωριού, των γυναικών της νεολαίας καθώς και και των ανδρών, ενώ η Γιορτή της Σαρικόπιτας έγινε θεσμός.

Από το 2019, όπου κατέβηκε ως Δημοτική Σύμβουλος και εξελέγη, είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μέλος του ΟΚΑΠ (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας) και τώρα πρόεδρος της ΚΕΔΑΑ.

Όπως τόνισε στο Iraklionews.gr η κα. Παπαδάκη δεδομένου ότι πριν από λίγες ανέλαβε στη ΚΕΔΑΑ προέχουν οι συναντήσεις με όλους τους φορείς προκειμένου να καταγραφούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να δρομολογηθούν οι λύσεις ή οι βελτιώσεις τους. «Οι ανάγκες καθημερινά αυξάνονται, κάτι που αντιλαμβάνονται όσοι ασχολούνται με αυτούς τους τομείς, έτσι θα προσπαθήσουμε το καλύτερο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η νοοτροπία έχει αλλάξει

Η νοοτροπία των ανδρών αναφορικά με την ενασχόληση των γυναικών με τα κοινά έχει πλέον αλλάξει, καθώς οι γυναίκες έχουν μπει δυναμικά και στο χώρο αυτό, δήλωσε η κα. Παπαδάκη σε σχετική μας ερώτηση. «Παλαιότερα δεν θα μπορούσαμε να δούμε μία γυναίκα να είναι πρόεδρος Πολιτιστικού ή άλλου συλλόγου. Πλέον αυτό όμως έχει ανατραπεί και ολοένα και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με τα κοινά», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Παπαδάκη.

Όσον αφορά στα σχέδιά της για το μέλλον είναι ο προγραμματισμός και η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλες τις ενότητες του Δήμου της, τηρουμένων πάντα των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, καθώς και η ενίσχυση εκδηλώσεων που πλέον αποτελούν θεσμό για το Δήμο, όπως το Παιδικό Φεστιβάλ στις Αρχάνες, το κάμπινγκ στο Αστρίτσι κ.α.

Η αγάπη της για τον πολιτισμό του τόπου της αλλά και της Κρήτης γενικότερα διακρίνεται σε κάθε της λέξη καθώς όταν κλείσαμε τη συζήτησή μας επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι είναι χρέος της να προβληθεί η ιστορία του τόπου, η παράδοση, ενώ εξέφρασε την επιθυμία κανένα χωριό να μη μείνει δυσαρεστημένο.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Περισσότερες Ειδήσεις