Realtors Kreta
Realtors Kreta

Μητέρα και κόρη από το Ηράκλειο πρωταθλήτριες στο ΤΑΕKWON DO

Κατέκτησαν, και οι 2, Χρυσά Μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κροατία!

Οικογενειακή υπόθεση η κατάκτηση της κορυφής για Μαρία Χρυσουλάκη και Μαρίνα Θεργιάκη

Δεν είναι εύκολο, ούτε σύνηθες να επιστρέφεις από Πανευρωπαϊκούς Αγώνες φέρνοντας στο σπίτι σου χρυσό μετάλλιο από την πρώτη κιόλας συμμετοχή σου. Ακόμη πιο σπάνιο, είναι να παίρνει χρυσό μετάλλιο και η μητέρα σου, στους ίδιους αγώνες. Για τη Μαρία Χρυσουλάκη και τη Μαρίνα Θεργιάκη όμως, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Κόρη και μητέρα έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΤaeKwondo στην Κροατία, τον περασμένο Μάρτιο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ομαδικές τεχνικές – TULL Νεανίδων και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 3 DAN TULL Νεανίδων, η Μαρία και χρυσά στην κατηγορία Σκιαμαχίας – TULL 3 DAN Βετεράνων και στην κατηγορία μάχης έως – 75 κιλά Βετεράνων, η Μαρίνα.

Με την επιτυχία αυτή, ανοίγει διάπλατα η πύλη της Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη μαθήτρια της Β’ τάξης του 7ου Λυκείου Ηρακλείου, που θέλει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική, ακολουθώντας το επάγγελμα της μητέρας της. Όμως, η ίδια δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και παρά τις σκληρές προπονήσεις καταφέρνει να είναι άριστη μαθήτρια και διεκδικεί με την αξία της μία θέση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

«Όλα ξεκίνησαν όταν η Μαρία ήταν 5 ετών», εξηγεί η Μαρίνα Θεργιάκη «πήγαμε στο Παγκρήτιο Στάδιο για εγγραφή στο Κολυμβητήριο, αλλά δεν υπήρχαν θέσεις. Λίγο πριν φύγουμε είδα ότι λειτουργούσε εκεί Σύλλογος ΤaeKwondo και αποφασίσαμε να ξεκινήσει για μια γνωριμία με το άθλημα». Αυτό ήταν! Η Μαρία βρήκε την ενασχόληση που της ταίριαζε και η υπερδραστήρια μαμά, για να μην σπαταλά τον χρόνο της περιμένοντας να τελειώσουν οι προπονήσεις της κόρης, αποφάσισε να εγγραφεί και η ίδια.

Μητέρα και κόρη από το Ηράκλειο πρωταθλήτριες στο ΤΑΕKWON DO

Το 2018 εντάχθηκαν στο δυναμικό του Α.Γ.Σ Τ ΤaeKwondo ΤΑΛΩΣ Ηρακλείου , με προπονητή τον Ηλία Τζανίδη, άλλοτε πρωταθλητή και πατέρα του πρωταθλητή Ανδρέα Τζανίδη. Τα πρώτα μετάλλια έφερε στον Σύλλογο η Μαρίνα Θεργιάκη, δύο Χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουλγαρία το 2019 και δύο ακόμη στο Πανευρωπαϊκό, που διεξήχθη στο Ηράκλειο τον περασμένο Οκτώβριο.

«Καμία προσωπική επιτυχία, δεν συγκρίνεται με τη χαρά που εισπράττεις όταν βλέπεις το παιδί σου στο υψηλότερο βάθρο» αναφέρει η μητέρα της Μαρίας, η οποία όπως λέει, δεν θα ξεχάσει ποτέ τη συγκίνηση που ένιωσε όταν είδε την κόρη της – νεότατο μέλος της Εθνικής Ομάδας – να στέφεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου δεν ήταν ποτέ στους αρχικούς τους στόχους. Για τη Μαρία άρχισε να γίνεται όνειρο ζωής όταν γνώρισε διακεκριμένους αθλητές και ήθελε να τους μοιάσει, ενώ για τη Μαρίνα φάνταζε αδιανόητο να ‘’εκτεθεί’’ ενώπιον διεθνών κριτών, πριν πεισθεί από τον προπονητή της να δοκιμάσει τις δυνάμεις της.

«Φέτος είχαμε δώσει υπόσχεση η μία στην άλλη ότι αν προκριθώ εγώ, θα δήλωνε και αυτή συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα» εκμυστηρεύεται η Μαρία και η Μαρίνα συμπληρώνει ότι «το θεώρησα υποχρέωση μου να είμαι δίπλα της αυτή την πρώτη φορά, όχι ως θεατής, αλλά ως συναθλήτρια της για να την εμψυχώσω».

Οι προπονήσεις τους είναι καθημερινές, τρίωρες ή πεντάωρες, και τα ταξίδια στην Αθήνα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε περίοδο αγώνων. Όμως, «η μητέρα στηρίζει την κόρη ψυχολογικά και η κόρη τη μητέρα αθλητικά» αναφέρει ο Ηλίας Τζανίδης και συμπληρώνει οτι δεν γνωρίζει, τόσα χρόνια που ασχολείται με το άθλημα, να υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση.

Μητέρα και κόρη από το Ηράκλειο πρωταθλήτριες στο ΤΑΕKWON DO

Μητέρα και κόρη από το Ηράκλειο πρωταθλήτριες στο ΤΑΕKWON DO

Η υπόλοιπη καθημερινότητα των δύο γυναικών περιλαμβάνει σχολείο, φροντιστήριο, μαθήματα σχεδίου και διάβασμα για τη Μαρία, πολλή δουλειά στο αρχιτεκτονικό της γραφείο και οικογενειακές υποχρεώσεις για τη Μαρίνα, η οποία έχει εκλεγεί και Πρόεδρος του Σωματείου, με αρκετές αρμοδιότητες. Έχουν όμως την αμέριστη συμπαράσταση των ανδρών του σπιτιού -πατέρα/συζύγου και αδελφού/γιού – και διατηρούν την απαιτούμενη ισορροπία.

«Είναι για εμάς αυτονόητο ότι θα έρθουμε στις προπονήσεις, είναι η ζωή μας και οι μόνες ώρες της ημέρας που συναντιόμαστε πραγματικά» αναφέρει η Μαρία και επισημαίνει ότι αν υπάρχει πρόγραμμα μπορείς να καταφέρεις ακόμη και τους πιο δύσκολους στόχους.

Η Μαρία Χρυσουλάκη και η Μαρίνα Θεργιάκη συνέβαλλαν – μαζί με τους συναθλητές τους από το ίδιο Σωματείο, Λευτέρη Στρατηγάκη (ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο) και Δημήτρη Πουλορίνη (ασημένιο μετάλλιο) – να κατακτήσει η Ελληνική Εθνική Ομάδα ΤaeKwondo την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ονειρεύονται επάξια να ξανακούσουν τον Εθνικό ύμνο από το βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αυτή τη φορά, το 2023 στην Κίνα!

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις