Ποινή «χάδι» σε Γάλλο που «θέρισε» τρεις ανθρώπους
Ποινή «χάδι» σε Γάλλο που «θέρισε» τρεις ανθρώπους

Ποινή «χάδι» σε Γάλλο που «θέρισε» τρεις ανθρώπους

Πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, που στοίχισε τη ζωή σε 3 αδέρφια, o Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε τη βάρκα των θυμάτων καταδικάστηκε, με την απόφαση όμως να χαρακτηρίζεται ως χάδι από συγγενείς των θυμάτων.

6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, ήταν η δικαστική απόφαση, που σημαίνει ότι ο 49χρονος μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Στο Live News μιλάει ο γιος της γυναίκας που πέθανε 3,5 χρόνια μετά το δυστύχημα, με τους δύο θείους του, να αφήνουν ακαριαία την τελευταία τους πνοή και τη μητέρα του να δίνει για χρόνια άνιση μάχη σε νοσοκομείο, βαρύτατα τραυματισμένη.

«Πιο μεγάλη ζημιά είχε γίνει στο κεφάλι, της δημιουργούσε και κινητικά προβλήματα, αλλά και νοητικά ήταν σε μία άλλη φάση», είπε.

Η απόφαση αφήνει στις οικογένειες των θυμάτων μια γεύση γλυκόπικρη.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2019. Το 12μετρο ταχύπλοο, που είχε δύο εξωλέμβιες 350 ίππων η κάθε μία, έκοψε στη μέση τη βάρκα που βρίσκονταν τα 3 αδέρφια και συνέχισε την πορεία του.

Ο Γάλλος χειριστής αποβίβασε τα 10 άτομα που μετέφερε και παρουσιάστηκε με δικηγόρο στο Λιμενικό όταν συνειδητοποίησε ότι ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου.

«Δεν εμφανίστηκα αμέσως γιατί είχα τραυματιστεί. Δεν έφυγα μετά το δυστύχημα. Βούτηξα πολλές φορές στη θάλασσα και βοήθησα στον εντοπισμό της μίας σορού. Δεν ήμουν μεθυσμένος, απλά δεν είδα έγκαιρα τη βάρκα των ανθρώπων», ανέφερε ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου.

Οι φθορές στις προπέλες και στη δεξιά πλευρά του ταχύπλοου, μαρτυρούσαν τα όσα είχαν προηγηθεί, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως δεν έτρεχε και δεν είδε τη βάρκα με τα 3 αδέρφια.

Τους συγγενείς των θυμάτων εκπροσώπησε την περασμένη Παρασκευή, ο Απόστολος Λύτρας, που είχε αναλάβει την υπόθεση από την αρχή.

Από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε πως η βάρκα των θυμάτων είχε εκείνη τη νύχτα φώτα ναυσιπλοΐας. Τα θύματα ήταν αδύνατον να αποφύγουν το ταχύπλοο.

«Η ταχύτητα ήταν πάνω από 40 κόμβους. Η ταχύτητα ήτα εγκληματική», είπε ο γιος του θύματος.

Στην απολογία του, ο 44χρονος Γάλλος χειριστής επανέλαβε ότι δεν αδιαφόρησε μετά το δυστύχημα. Εξέφρασε την οδύνη του, γι’ αυτό που συνέβη, το οποίο όπως ανέφερε θα στοιχειώνει τις σκέψεις του, για το υπόλοιπο της ζωής του…

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις