Το δικαίωμα στις σπουδές στερείτε Παλαιστίνιος φοιτητής που τον πετάνε από τις εστίες στο Πολυτεχνείο Κρήτης!

Ένα σοβαρό περιστατικό έχει αναστατώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης, καθώς ένας Παλαιστίνιος φοιτητής αντιμετωπίζει την απειλή να χάσει το δικαίωμα διαμονής στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το ζήτημα έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ισότητα και την αλληλεγγύη προς τους φοιτητές, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους ή του τόπου προέλευσής τους.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι ο φοιτητής καλείται να εγκαταλείψει τις εστίες, με το πρόσχημα της υπέρβασης του χρονικού ορίου διαμονής, χωρίς όμως να του προσφέρεται καμία εναλλακτική λύση στέγασης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και στήριξης προς τον συνάδελφό τους, οι φοιτητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στο κυλικείο της σχολής την Πέμπτη.

Το θέμα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην πατρίδα του, δεν έχει καμία οικονομική υποστήριξη από την οικογένειά του και αναγκάζεται να εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές του για να επιβιώσει.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει συζητήσεις για την ανάγκη υποστήριξης των ξένων φοιτητών και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις