Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η θολούρα – Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες
Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η θολούρα – Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η θολούρα – Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να επιμείνει η θολούρα στην ατμόσφαιρα που προκαλείται από την αφρικανική σκόνη. Το φαινόμενο σήμερα επηρέασε αρκετές περιοχές της χώρας με τις αρχές κατά περιπτώση να κάνουν συστάσεις προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο.

Η Πέμπτη θα ξημερώσει με τοπικές βροχές στις δυτικές περιοχές της χώρας οι οποίες θα επιμείνουν και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ από το απόγευμα κάποιες τοπικές βροχές θα εντοπίζονται στα βορειοανατολικά και στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και από τα νότια. Στο Αιγαίο και κυρίως στη περιοχή των Δωδεκανήσων θα αναμένεται να φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ, με τη θερμοκρασία μέσα στην μέρα να φτάνει έως και τους 24 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική τις πρωινές ώρες ίσως ψιχαλίσει για λίγο τοπικά αλλά μέσα στην ημέρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, ενώ και η θολούρα στην ατμόσφαιρα θα περιορίζεται από το απόγευμα και αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει αρχικά πρόσκαιρες συννεφιές οι οποίες ίσως δώσουν παροδικές βροχές μικρής διάρκειας. Από το μεσημέρι και αργότερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια χωρίς ιδιαίτερη θολούρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις