Realtors Kreta
Realtors Kreta

Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία της Αττικής στο πλευρό των Αγροτών

Η Ανακοίνωση που εξέδωσαν πρόσφατα οι ομοσπονδίες και τα Σωματεία της Αττικής αναφέρει:
«Είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Όποτε και να κατέβουν στην Αθήνα, θα είμαστε στον δρόμο μαζί τους!»
«Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Όποτε και να κατέβουν στην Αθήνα, θα είμαστε στον δρόμο μαζί τους!», υπογραμμίζουν Ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία της Αττικής.
Στο κοινό κάλεσμα σημειώνουν: «Ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες είναι δίκαιος! Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα κερδίσουμε και εμείς οι εργαζόμενοι.
Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες,
οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια.
Γιατί είναι αυτοί που αγοράζουν τσάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!
Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα.
Αυτοί είναι οι κοινοί αντίπαλοι των εργαζομένων και αγροτών. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο, το 5ήμερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν αγρότες! Για αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι.
Ζούμε όλοι στο πετσί μας την πολιτική που διογκώνει συνολικά το κόστος ζωής. Που εμπορευματοποιεί την Υγεία και υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην επαρχία, μετατρέποντας την ανάγκη να έχουμε την υγειά μας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Που υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας και μετατρέπει την Ανώτατη Εκπαίδευση σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν. Είναι η πολιτική που εμάς τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους μας ξεζουμίζει με φόρους για να μαζεύει το χρήμα που δίνει στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στα λεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα που ταΐζουν με κρατικό χρήμα τους επιχειρηματίες που ζουν παρασιτικά από τη δική μας δουλειά.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα.
Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που βασίζεται στο "πάμε και όπου βγει", που αφήνει απροστάτευτο τον λαό από φυσικές καταστροφές, υπολογίζοντας ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να δίνει δεκάρα για το βιος και την περιουσία του λαού.
Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους.
Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
Να ενωθούν οι αγώνες των εργαζομένων που πληθαίνουν στους χώρους δουλειάς προετοιμάζοντας τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος, με τους αγώνες των αγροτών στα μπλόκα σε κάθε περιοχή της χώρας, τους αγώνες των παιδιών μας που βρίσκονται και αυτά στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να έχουν πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.
Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αγωνιστικά η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα απέναντι στη διαστρέβλωση και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να μας βάλει να τσακωθούμε μεταξύ μας για να τη "βγάλει καθαρή".
 Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών. Τη μέρα που θα κατέβουν στην Αθήνα να τους υποδεχτούμε με ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους μεγάλους ομίλους.
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας
Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου
Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας
Ομοσπονδία Οικοδόμων και Εργαζομένων Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής
Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής».
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις