Γαρύφαλλο: Το μπαχαρικό που προστατεύει το συκώτι
Στις γιορτινές μέρες που πέρασαν οι περισσότεροι κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες γλυκών και γενικά τρόφιμα τα οποία περιείχαν μεγάλες ποσότητες λιπαρών, με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί το συκώτι με περισσότερες τοξίνες.
Το συκώτι είναι ένα από τα βασικά όργανα του σώματός μας όπου θα πρέπει να είναι υγιής ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά και να κάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες.
Πέρα από μία ισορροπημένη διατροφή, υπάρχει ένα μπαχαρικό που μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του συκωτιού όπως και να σκοτώσει όλα τα μικρόβια. Φυσικά δεν είναι άλλο από το γνωστό μας γαρύφαλλο.
Το γαρύφαλλο εκτός από άρωμα και γεύση στα φαγητά και στα γλυκά, παρέχει στον οργανισμό και πολλά οφέλη. Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά είναι αρκετά υψηλή, όπου εκτός από το να μπορεί να σκοτώνει τα επικίνδυνα μικρόβια, μπορεί να ρυθμίσει και το σάκχαρο του αίματος.
Ποια είναι όλα τα οφέλη του γαρύφαλλου
Προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα γαρύφαλλου αναχαίτησε την ανάπτυξη όγκων και προώθησε τον κυτταρικό θάνατο στα καρκινικά κύτταρα
Σκοτώνει τα επικίνδυνα μικρόβια του οργανισμού, χάρη στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες που μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών όπως τα βακτήρια. Τέλος μπορεί να βοηθήσει στην στοματική υγεία σε συνδυασμό με το τακτικό και σωστό βούρτσισμα των δοντιών
Βελτιώνει την υγεία του ήπατος. Η ευγενόλη που περιέχεται στο γαρύφαλλο μαζί με τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του ήπατος και να μειώσουν το οξειδωτικό στρες
Συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου. Μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή, το γαρύφαλλο θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση των επιπέδων σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα