Εντυπωσιάζει η Επετειακή έκθεση για τα 40 χρόνια του ΙΤΕ (pics)
Εντυπωσιάζει η Επετειακή έκθεση για τα 40 χρόνια του ΙΤΕ (pics)

Εντυπωσιάζει η Επετειακή έκθεση για τα 40 χρόνια του ΙΤΕ (pics)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Επετειακή έκθεση με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει το ΙΤΕ στη Δημοτική Πινακοθήκη-Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης, από τη Δευτέρα 11 έως το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΙΤΕ είναι σήμερα το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας. Απαρτίζεται από 10 Ερευνητικά Ινστιτούτα και 3 Ειδικές Δομές και πρωταγωνιστεί στις επιστημονικές εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέσα από την έκθεση αυτή, αναδεικνύονται τα επιστημονικά επιτεύγματα και το υψηλό επίπεδο έρευνας του Ιδρύματος, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων των Φυσικών Επιστημών και Επιστημών Μηχανικού, των Βιοϊατρικών Επιστημών, καθώς και των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Μέσα από την έκθεση, ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τον κόσμο της σύγχρονης έρευνας και της καινοτομίας και να αντλήσει έμπνευση από τις πρωτοποριακές ιδέες που διαμορφώνουν το μέλλον.

Εκθέματα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΖΕΡ

Μεταϋλικά: Δαμάζοντας το φως. Η εξέλιξη της Μικροηλεκτρονικής στην Κρήτη: Από τη μίκρο- στην άνοηλεκτρονική. Τρισδιάστατη δόμηση στη μίκρο και νάνο-κλίμακα. Πρότυπα αντικείμενα Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη μελέτη των συνθηκών καθαρισμού και ανάλυσης με laser.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ο νέος κόσμος της επιστήμης του αρχαίου DNA. Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του εγκεφάλου μας.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ρομπότ ΕΚΑΤΗ – Ένα τετράποδο ρομπότ με δυνατότητες αναρρίχησης και βάδισης σε ανώμαλα εδάφη. Ανθρωποκεντρική Υπολογιστική Όραση. AugoienTable -Ένα πρωτοποριακό σύστημα που ενοποιεί το χάσμα μεταξύ φυσικών και ψηφιακών πληροφοριών. Knossos AR-Μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στον χρήστη να περιηγηθεί εικονικά σε μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

OceanSoundLab – Μοναδική στο είδος της εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαδραστικό περιβάλλον λογισμικού που εισάγει στον κόσμο της υποβρύχιας ακουστικής, με παιχνίδια που παρουσιάζουν με εύληπτο τρόπο το πώς διαδίδεται ο ήχος στο εσωτερικό της θάλασσας. Οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας στο χώρο και το χρόνο.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Γνωριμία με το επιτραπέζιο παιχνίδι SeaLiT – Μεσογειακά πλοία και εμπόριο στον «μακρύ» 19ο αιώνα.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Αειφόρο δίκτυo για ηλεκτροκίνηση και πράσινη ηλεκτρική βιο-ενέργεια. ENSENSIA-Ένα Ευφυές Σύστημα για την παρακολούθηση και την πρόγνωση της Ποιότητας Αέρα (SmartAQ), για εξωτερικούς και για εσωτερικούς χώρους.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

Η Πρώτη CCD κάμερα που χρησιμοποιήθηκε για την Αστρονομία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Εκδοτικός και μορφωτικός Οργανισμός που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΙΤΕ και εκδίδει βιβλία στα πεδία των θετικών, ανθρωπιστικών, ιστορικών και κοινωνικών επιστημών και τεχνών.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ

Θερμοκοιτίδα καινοτόμων επιχειρήσεων. Στοχεύει στην αξιοποίηση της γνώσης και στη διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με τις επιχειρήσεις. ΔΙΚΤΥΟ «ΠΡΑΞΗ» Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΙΤΕ. Υποστήριξη της καινοτομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Συμβουλευτική υποστήριξη. Σύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επίσης στιγμές από την 40χρονη ιστορία του ΙΤΕ, από την ομάδα του ΙστωρΙΤΕ καθώς και Έκθεση φωτογραφίας όπου θα δοθεί μια νέα οπτική στον κόσμο της επιστήμης και της καινοτομίας, μέσα από τον φακό του «Φωτογράφου του ΙΤΕ» Χρήστου Τσουμπλέκα.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-14:00 και 17:00-21:00. Σάββατο: 9:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.forth.gr/files/Basilica.pdf

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Επιστήμη & Τεχνολογία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις