Ποια είναι τα 5 ροφήματα που μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε
Ποια είναι τα 5 ροφήματα που μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε

Ποια είναι τα 5 ροφήματα που μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε

Από την συνεργάτιδά μας, διατροφολόγο-διαιτολόγο, Ειρήνη Πετειναράκη

Τι πιο ωραίο μετά από μια έντονη μέρα γεμάτη στρες, άγχος, τρέξιμο, να πας σπίτι και να πιείς ένα ρόφημα το οποίο όχι μόνο θα σε ηρεμήσει αλλά θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς και καλύτερα.

Παρακάτω σας έχω 5 ροφήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Ας τα δούμε:

Γάλα βρώμης

Είναι γνωστό ότι η βρώμη βοηθάει τον οργανισμό μας να χαλαρώσει, οπότε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα από βρώμη πριν τον ύπνο, προσθέτοντας και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή βανίλια , γίνεται ακόμα πιο ιδανικό.

Τσάι Βαλεριάνα

Η Βαλεριάνα είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες. Βοηθάει στην αϋπνία, στο νευρικό άγχος όπως και στους επίμονους και συχνούς πόνους του σώματος.

Χαμομήλι

Κλασική παλαιά συνταγή. Το χαμομήλι βοηθάει να χαλαρώσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να λειάνει τις μυϊκές ίνες. Επίσης βοηθάει στις ημικρανίες, νευραλγίες και ζαλάδες.

Λουΐζα

Η Λουΐζα ή αλλιώς λεμονόχορτο είναι και αυτό από τα γνωστά βότανα τα οποία βοηθάνε να χαλαρώσουμε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κατάπλασμα. Τέλος βοηθάει και στην απώλεια βάρους αφού είναι γνωστή και για την διουρητική της ικανότητα. Προσοχή! να μην καταναλώνεται από άτομα που έχουν χαμηλή πίεση.

Τίλιο

Γνωστό για την υψηλή συγκέντρωση φλαβονοειδών, αντιοξειδωτικών και άλλων φυτοθρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, είναι αντισπασμωδικό, χαλαρωτικό και ανακουφίζει από τους πόνους που σχετίζονται με την ένταση.

Ειρήνη Πετειναράκη
Διατροφολόγο – Διαιτολόγος

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Διατροφή & Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις