Τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους εποχικά εργαζόμενους
Τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους εποχικά εργαζόμενους

Τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους εποχικά εργαζόμενους

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), με βασικό θέμα, όπως αναφέρει «την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στους 5 μήνες για τους εποχικά εργαζόμενους αλλά και για την απονομή του εφάπαξ στην 20ετία όπως συνέβαινε 10ετίες πριν τον νόμο Κατρούγκαλου».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ αναφέρει ότι: «Στο πλαίσια αυτό ήταν και η χθεσινή δεύτερη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αποτίμηση της συναντήσεις αυτής λοιπόν έχει ως εξής:

Οι αναστολές σύμβασης στους εργαζόμενους στις πληγέντες από τις φωτιές και τις πλημύρες θα πιστωθούν 10/11/2023 στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα αφορούν τον μήνα Σεπτέμβριο ενώ αυτές του Οκτωβρίου θα πιστωθούν στο άμεσο προσεχές διάστημα.
Θα κατατεθεί τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στους εποχικά εργαζομένους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας να πραγματοποιούν έως 12 ημερομίσθια το μήνα ΝΟΜΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
Αυξάνεται από 4 χρόνια στα 6 χρόνια το πλαφόν των 400 ημερών επιδότησης που λειτουργούσε ως κόφτης στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας.
Με αυτό τον τρόπο δεν κόβεται κανενός το επίδομα ανεργίας ακόμα κι αν κολλήσει παραπάνω ένσημα λόγω επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Όσο αφορά την απόδοση του εφάπαξ στην 20ετία, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Τσακλόγλου ώστε να εξεταστούν τα δεδομένα.
Τέλος για το θέμα που «καίει» το σύνολο των εποχικά αργαζόμενων και δεν είναι άλλο από την επαναφορά της χρονικής ισχύος του ταμείου ανεργίας στους 5 μήνες, η απάντηση είναι πως εξετάζεται από την Κυβέρνηση και η απάντηση θα δοθεί στις αρχές Ιανουαρίου 2024.
Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε έκκληση στον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα μας αυτό που από το 2019 του έχουμε γνωστοποιήσει».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ertnews.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις