Φονικό στο Αργουλιό: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη
Φονικό στο Αργουλιό: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη

Φονικό στο Αργουλιό: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη

Σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, η δίκη για την ανατριχιαστική δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Χανίων. Το επεισόδιο, που συγκλόνισε την Κρήτη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2022 στο Αργουλιό Μυλοποτάμου.

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και, μετά από μια διακοπή περίπου ενός μήνα, συνεχίζεται σήμερα. Στις προηγούμενες ακροάσεις, έγιναν μαρτυρικές καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων συγγενών του θύματος και του κατηγορούμενου.

Ο Κώστας Χαριτάκης, 22 ετών, είχε γίνει πατέρας λίγες εβδομάδες πριν τη δολοφονία του. Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από το σπίτι της αδελφής του, στο Αργουλιό, την ημέρα της Πεντηκοστής.

Ο κατηγορούμενος, 45 ετών, φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα τον νεαρό, ο οποίος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Παρά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ αργά και ο Χαριτάκης είχε χάσει τη ζωή του. Ο δράστης, μετά τη διαπραγμάτευση, παραδόθηκε στις αρχές μερικές ώρες αργότερα, παραδίδοντας επίσης το όπλο του εγκλήματος.

Στις ακροάσεις, πραγματοποιήθηκαν μαρτυρικές καταθέσεις από συγγενείς του θύματος, οι οποίοι περιέγραψαν τον τραγικό χαρακτήρα του εγκλήματος και την καταστροφή που προκάλεσε στις οικογένειές τους. Τόσο η μητέρα του θύματος όσο και η σύζυγος του κατηγορούμενου αναφέρθηκαν στις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί του εγκλήματος και στην έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο οικογενειών.

Η δίκη για τη δολοφονία του Κώστα Χαριτάκη αναμένεται να συνεχιστεί με περισσότερες καταθέσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια και οι περιστάσεις του φρικτού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις