Ολοκληρώθηκε η στατική ενίσχυση του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας (εικόνες)
Ολοκληρώθηκε η στατική ενίσχυση του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η στατική ενίσχυση του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας (εικόνες)

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης

ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 2023

Στην τελική ευθεία μπαίνει το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στατικής ενίσχυσης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ολοκληρώνονται, επίσης, τα επόμενα 24ωρα, οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου και μικρές παρεμβάσεις εντός του κτιρίου και ξεκινάει άμεσα η επόμενη εργολαβία, που αφορά σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης (θερμοπροσόψεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση αντλίας θερμότητας και φωτοβολταϊκών στην οροφή κλπ.), ώστε το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας να πάρει την τελική του μορφή.

Σημειώνεται ότι, σε αντίθεση με τις εργασίες στατικής ενίσχυσης, όπου προέκυψαν περαιτέρω εργασίες οι οποίες ήταν αδύνατο να προβλεφθούν κατά την αρχική μελέτη, οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, λόγω της φύσης τους, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Στόχος είναι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στις τάξεις τους, τέλος του 2023 – αρχές 2024.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού, σύνθετου και απαιτητικού έργου και, συνολικά, την τοπική κοινωνία, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζομένους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, για την συνεργασία, την κατανόηση και την υπομονή τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθεια που, όλοι μαζί, καταβάλλουμε, ώστε να παρέχουμε στα παιδιά μας ένα σχολικό περιβάλλον σύγχρονο και απολύτως ασφαλές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις