Τα έλατα του Ταξιάρχη ταξιδεύουν στις χριστουγεννιάτικες αγορές
Τα έλατα του Ταξιάρχη ταξιδεύουν στις χριστουγεννιάτικες αγορές

Τα έλατα του Ταξιάρχη ταξιδεύουν στις χριστουγεννιάτικες αγορές

Τα έλατα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εορτών και είναι συνδυασμένα με τα Χριστούγεννα. Στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, όπου καλλιεργούνται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

10.000 έλατα που υλοτομήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το βουνό του Χολομώντα, φορτώθηκαν το πρωί σε φορτηγά και αναχωρούν με προορισμό την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Οι παραγωγοί φιλοδοξούν να διαθέσουν σε όλη την χώρα γύρω στα 30.000 δένδρα, τα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία πώλησης το Σάββατο.

Μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τις οικογένειες της περιοχής, καθώς οι περίπου 1.000 μόνιμοι κάτοικοι στον Ταξιάρχη ασχολούνται με την υλοτομία και παρεμφερείς εργασίες. Φέτος οι τιμές αναμένονται κατά τι υψηλότερες από πέρυσι, κυρίως για πιο μακρινές περιοχές, όπως η Αθήνα, διότι έχει αυξηθεί το κόστος μεταφοράς λόγω των τιμών των καυσίμων. Σύμφωνα με τους καλλιεργητές ένα μέσο έλατο κοστίζει γύρω στα 40 με 50 ευρώ και συνιστούν στους καταναλωτές να προσέχουν την σφραγίδα, που πιστοποιεί ότι πρόκειται για προϊόν νόμιμης και όχι λαθραίας υλοτομίας.

Το ψηλότερο δένδρο που κόπηκε στον Ταξιάρχη ύψους 17 μέτρων, αναμένεται να στολίζει κατά την περίοδο των εορτών την πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις