Realtors Kreta
Realtors Kreta

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τοπωνυμικό Κρουσώνα Μαλεβιζίου»

Ένα κομμάτι της ιστορίας του Κρουσώνα έρχεται να αναδείξει το βιβλίο «Τοπωνυμικό Κρουσώνα Μαλεβιζίου» που εκδόθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. 

Ο συγγραφέας Ανδρέας Λενακάκης κατάφερε, μέσα από έρευνα των διάσπαρτων πηγών και συνεντεύξεις με κατοίκους του Κρουσώνα να συγκεντρώσει 912 τοπωνύμια και να παρουσιάσει το ιστορικό τους αποτύπωμα στα βάθη των αιώνων,  την προέλευση, αλλά και τη σημασία τους.

«Σπουδαίο σύγγραμμα που φέρνει στο φως και διατηρεί άσβεστη την ιστορία που κουβαλάει κάθε τοπωνύμιο» χαρακτήρισε την έκδοση ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, μιλώντας για τη χρήση των τοπωνυμίων ως σημείων αναφοράς της περιοχής του Κρουσώνα και υπογραμμίζοντας: «ενός τόπου με χιλιάδες χρόνια ιστορίας που παραμένει στο πέρασμα των αιώνων ζωντανός, δυνατός, παραγωγικός και αφήνει σταθερό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή».

Την παρουσίαση του βιβλίου, στην αίθουσα της Ενορίας Αγίας Τριάδας στον Κρουσώνα, έκαναν ο δρ. Αντώνης Βασιλάκης, αρχαιολόγος, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων, και η δρ. Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγος, συγγραφέας. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και Γρηγόρης Περυσινάκης η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς κ.α.

28877567

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις