Τοποθετήθηκε για θέματα που αφορούν την Μεσαρά ο Φραγκίσκος Λαμπρινός
Τοποθετήθηκε για θέματα που αφορούν την Μεσαρά ο Φραγκίσκος Λαμπρινός

Τοποθετήθηκε για θέματα που αφορούν την Μεσαρά ο Φραγκίσκος Λαμπρινός

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Για τα θέματα της Μεσσαράς και όχι μόνο μίλησε χθες βράδυ ο Φραγκίσκος Λαμπρινός σε συνάντηση που οργάνωσαν φίλοι του στο Τυμπάκι.

Στην τοποθέτησή του, τόνισε την ανάγκη να μην περιορίζεται ο διάλογος για τη Μεσσαρά στα έργα που πρέπει να γίνουν αλλά να περιλαμβάνει και ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη που έρχεται στην περιοχή, αλλά και με κοινωνικά ζητήματα: «Όλοι συμφωνούμε στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Τυμπακίου, στην εκτροπή του Πλατύ, στην ολοκλήρωση του φράγματος της Πλακιώτισσας, στην ενίσχυση του φράγματος της Φανερωμένης και στην οδική διασύνδεση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι με τη Μεσσαρά.

Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα των μαζικών αγοραπωλησιών ακινήτων που συντελείται σήμερα στο νότιο μέτωπο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Με γοργούς ρυθμούς, η γη περνάει στα χέρια ξένων ή Ελλήνων επενδυτών. Βεβαίως, η τουριστική ανάπτυξη είναι ευπρόσδεκτη, θα πρέπει όμως να συνδυάζεται και με ένα σχεδιασμό που να διασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί ο έλεγχος του τόπου, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές της Κρήτης».

Για το μείζον θέμα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, ο Φ. Λαμπρινός σημείωσε ότι τα νέα δεν είναι καλά και για την επόμενη σαιζόν αφού η κυβέρνηση δεν δείχνει διάθεση να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. «Οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές δεν φαίνεται να προχωράνε. Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν αποδέχεται μέχρι στιγμής να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση μιας θαυμάσιας πρωτοβουλίας που πήρε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κρήτης και προέβλεπε τη μετακίνηση και εποχιακή απασχόληση στο Ηράκλειο ανέργων από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μια κίνηση που θα έλυνε πολλά προβλήματα».

Στις συζητήσεις που έγιναν μετά την τοποθέτηση του Φ. Λαμπρινού έγιναν αναφορές, στα αγροτικά ζητήματα όπως και στο γενικό πολιτικό περιβάλλον, σε συνάρτηση και με την πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις