Οι εκλογές είναι καραμπόλα μηχανισμών
Οι εκλογές είναι καραμπόλα μηχανισμών

Οι εκλογές είναι καραμπόλα μηχανισμών

Με τις κάλπες να είναι πολύ κοντά και σε απόσταση αναπνοής, αναρωτιέται κανείς ποιοί θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. Τα επιτελεία των κομμάτων, σβήνουν και γράφουν, αλλά το ενδιαφέρον τους εδράζεται κυρίως στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τα ψηφοδέλτια εν προκειμένου Επικρατείας, και τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Δεν ενδιαφέρονται λέτε για τις εκλογικές περιφέρειες τοπικά; Προφανώς, αλλά κι εδώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επιλογή των τριών εδρών των πολιτικών αρχηγών περισσότερο ώστε με προσθαφαιρέσεις να προκύψουν όσοι απομένουν για να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας, ας πούμε του Ηρακλείου. Επίσης, αυτό το οποίο μπαίνει επί τάπητος είναι η επιθυμία όσων συνωθούνται για να διεκδικήσουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κάποιοι βλέπουν εαυτούς ήδη Υπουργοποιήσιμους  περισσότερο από το να προωθήσουν τα θέματα του νομού τους.

Επ' αυτού, ο συνωστισμός είναι μεγάλος, ενώ ο οδικός χάρτης για τις λοιπές κάλπες, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και σε άλλο σημείωμα από εμάς. Ποιοι θα είναι επομένως και πόσοι; Πόσες έδρες για παράδειγμα θα πάρει το κάθε κόμμα, ώστε, είτε να εδραιώσει είτε να ανατρέψει δυνάμεις στην τοπική και την κεντρική πολιτική σκηνή; Φοβάμαι ότι ο αλαζονικός καθεστωτισμός των κομμάτων βρίσκεται αλλού και πάντως μακριά και από τα προβλήματα και από τις επείγουσες ανάγκες της (κάθε) τοπικής κοινωνίας. Ολα τα κόμματα με αρχηγική λειτουργία εξ άλλου, λίγο ενδιαφέρονται για  το αν έχουν και ποιες προτάσεις οι τοπικές τους οργανώσεις. Εδώ, οι μηχανισμοί των υποψηφίων είναι που  τρέχουν, κυρίως, με επικοινωνιακού τύπου δήλωση παρουσίας, αλλά και με αναζητήσεις άγραν ψήφων. Βρίσκονται επίσης,  σε παράλληλο σύμπαν με τα τοπικά καθοδηγητικά όργανα των κομμάτων, επιλέγοντας να μιλούν απ' ευθείας με τα ..υψηλά κλιμάκια..

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι καραμπόλες. Ποιοί βουλευτές ή υποψήφιοι βουλευτές αποστρατεύονται ή  μεταπηδούν σε άλλη εκλογική μάχη, ας πούμε στην Αυτοδιοικητική αρένα, για ποιο λόγο έχουν ωθηθεί σε αυτή την επιλογή, ή και πιέζονται ακόμα και τώρα σε αυτή την απόφαση,  ποια κόμματα τους στηρίζουν, αν τους στηρίζουν και αν θα επιστραφεί το δάνειο για τον θώκο που αφήνουν, σε κείνους που τους κλείνουν το μάτι για στήριξη στη νέα πολιτική διαδρομή. 'Οπως αντιλαμβάνεστε όλο τούτο είναι ενδιαφέρον μόνο για παραπολιτική χρήση, παρά για την ουσία του πολιτικού διακυβεύματος των εκλογών. Και πάντως, είναι δυσανάλογο με κείνους που φιλοδοξούν με τον προσωπικό μηχανισμό τους, να το πάρουν στους ώμους τους.

Υ.Γ. Προφανώς υπάρχουν ονόματα πίσω από την παραπάνω περιγραφή. Εύκολα ανανωρίσιμα για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα. Απλώς είπαμε να μην μπούμε στο παιγνίδι και τους κάνουμε τζάμπα πολιτική διαφήμιση.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις