Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιαννης για τον εμπλουτισμό του φράγματος Φανερωμένης από τον Πλατύ ποταμό
Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιαννης για τον εμπλουτισμό του φράγματος Φανερωμένης από τον Πλατύ ποταμό

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιαννης για τον εμπλουτισμό του φράγματος Φανερωμένης από τον Πλατύ ποταμό

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Δήμο Φαιστού συζήτησε μεταξύ άλλων με τον Δήμαρχο , τους Αντιδημάρχους και τοπικούς παράγοντες και για την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή της Μεσσαράς.

Ενός εμβληματικού έργου για τους αγρότες μας που θα συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής και θα δώσει ώθηση στον Πρωτογενή Τομέα τοπικά αλλά και ευρύτερα στην Κρήτη.

Το έργο της κατασκευής των φραγμάτων στον Πλατύ ποταμό και στο Γερακάρι θα συμβάλλουν με τη λειτουργία τους στην κάλυψη των αναγκών άρδευσης τόσο στην περιοχή του Πλατύ ποταμού όσο και στην περιοχή της πεδιάδας της Μεσσαράς.

Σκοπός του:

1. Η άρδευση περίπου 45.000 στρεμμάτων εντός της υδρολογικής λεκάνης του Πλατύ ποταμού στο νομό Ρεθύμνου.

2. Η μεταφορά με αγωγό του πλεονάζοντος ετήσιου όγκου νερού (περίπου 18 εκατομμύρια κυβικά) στη δυτική περιοχή της πεδιάδας της Μεσσαράς για την ενίσχυση του ελλειμματικού υδατικού της ισοζυγίου με συμπληρωματική πλήρωση του ταμιευτήρα της Φανερωμένης και τη δυνατότητα άρδευσης των γεωργικών εκτάσεων στην περιοχή της Μεσσαράς χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα της πεδιάδας.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης επικοινώνησε άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και συζήτησε μαζί του την πορεία υλοποίησης του έργου. Στη συζήτηση που είχαν τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί στην Κρήτη σημαντικά έργα υποδομής που βελτιώνουν την εικόνα της και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νησιού.

Ενώ για το εμβληματικό για τον Πρωτογενή μας Τομέα έργο στο Πλατύ ποταμό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν εκπονήσει και εγκρίνει τις τεχνικές μελέτες και τους περιβαλλοντικούς όρους για το σύνολο του έργου. Ενώ η διαδικασία ωρίμανσης του έργου πραγματοποιήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια και η δημοπράτησή του θα γίνει με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στο αμέσως προσεχές διάστημα καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις