Realtors Kreta
Realtors Kreta

Οι ΗΠΑ καλούν Κίνα και Ινδία να πείσουν τον Πούτιν να μην πατήσει το… κουμπί

Έκδηλη είναι η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας μετά τις απειλές του Ρώσου προέδρου για τη χρήση πυρηνικών όπλων. «Δεν μπλοφάρουμε» έχει διαμηνύσει το Κρεμλίνο ανεβάζοντας τους τόνους, τη στιγμή που οι ΗΠΑ ζητούν από Κίνα και Ινδία να πείσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μην πατήσει το… κουμπί.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ζητούν από τις χώρες αυτές του Ειρηνικού να ασκήσουν πίεση στον πρόεδρο της Ρωσίας και να καταστήσουν σαφές σε εκείνον ότι η χρήση πυρηνικών θα επιφέρει «σκληρή απάντηση».

«Θα μπορούσαν να μεταφέρουν στον Πούτιν το μήνυμα ότι είναι εξαιρετικά κακή ιδέα κάθε απόπειρα χρήσης πυρηνικών όπλων» τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος που έχει ταχθεί υπέρ της στενής επικοινωνίας με Πεκίνο και Νέο Δελχί.

«Θα πρέπει να το κάνουν. Αυτό ελπίζω» προσθέτει ο αξιωματούχος αναφερόμενος σε Κίνα και Ινδία.

Ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την πλευρά του, τόνισε ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις στους φίλους της Ρωσίας για να μην γίνει χρήση πυρηνικών.

Σημειώνεται ότι η Κίνα δεν έχει δημοσίως προβεί σε κριτική σε βάρος της Μόσχας, ενώ εξακολουθεί να συνεργάζεται μαζί της και μάλιστα – αφού έχει μείνει εκτός του χορού των κυρώσεων – εισάγει πολλά ρωσικά προϊόντα, ανάμεσα σε αυτά και οι παροχές ενέργειας.

«Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την ισορροπημένη θέση της Κίνας» είχε πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πάντως, οι δυτικές δυνάμεις «ποντάρουν» στην επιρροή που μπορεί να ασκήσει ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, στην αποφυγή κλιμάκωσης της σύρραξης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις