Σε παράκρουση ο Ερντογάν-Συνεδριάζει το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Σε παράκρουση ο Ερντογάν-Συνεδριάζει το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Σε παράκρουση ο Ερντογάν-Συνεδριάζει το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Με το επαναλαμβανόμενο παραλήρημά του εκδηλώθηκε για μία ακόμη φορά το σύνδρομο μεγαλομανίας που διακατέχει τον ασταθή ψυχισμό του Ερντογάν. Σαν κάτι ανάμεσα σε νεοσουλτάνο και νεοχαλίφη, έδωσε μια συνήθη κραυγαλέα παράσταση με εφόδια την οργισμένη μανιέρα, την αναιδή προκλητικότητα, το θρασύ ύφος του. Μόνο που αυτή τη φορά μετέτρεψε πρωτοφανώς σε θέατρο του κακοστημένου σόου του την 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Σαν ντελάλης της Αγια-Σοφιάς, που ο ίδιος μετέτρεψε σε τζαμί, χρησιμοποίησε το βήμα του ΟΗΕ για να απευθύνει την εξωφρενικά επιθετική προπαγάνδα του σε ένα θεσμικά παγκόσμιο ακροατήριο. Με τον διαβόητο νταηλίδικο τρόπο παρακμιακού πεχλιβάνη, κατηγόρησε την Ελλάδα για βίαιες, απάνθρωπες και μεγάλης κλίμακας επαναπροωθήσεις μεταναστών από το Λιμενικό της στο Αιγαίο. Επιστράτευσε μια σειρά ανυπόστατων διαδόσεων, συκοφαντικών φημών και ανεξακρίβωτων ειδήσεων, γνωστότερων ως fake news, ώστε να δυσφημήσει την Αθήνα για συνοπτικές απελάσεις και άρνηση πρόσβασης μεταναστών σε διαδικασίες ασύλου. Πλάσαρε την πραμάτεια του σαν μικρεμπόρος μπιχλιμπιδιών σε ανατολίτικο παζάρι παρουσιάζοντας την αναξιόπιστη φωτογραφία δύο τραγικά πνιγμένων Σύρων νηπίων, με φανερή επιδίωξη να διασύρει στην Ελλάδα. Με δυο λόγια, επιχείρησε να σπιλώσει τη χώρα ως παραβάτη του διεθνούς δικαίου. Ποιος; Ο Ερντογάν.

To παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας από το βήμα του ΟΗΕ προκάλεσε αίσθηση, όμως δεν κατάφερε να πείσει κανέναν καθώς τα fake news που εμφάνισε ξεπερνούν ακόμη και τα όρια της φαντασίας

Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν, με την συμμετοχή της ηγεσίας του τουρκικού στρατού. Στην συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που εγείρει το τελευταίο διάστημα η τουρκική πλευρά, ενώ στο τραπέζι θα πέσουν και εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση άρνησης των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην πώληση F-16.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις