Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πρόσθετα κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας – Τα μέτρα που εξετάζονται

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται η Ευρώπη. Στην Αθήνα, την παροχή περισσότερων κινήτρων στα νοικοκυριά, ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια και να περιορίσουν τις απώλειες από το ολοένα και αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, προωθεί η κυβέρνηση.

Τόσο η τιμή του φυσικού αερίου όσο και του ηλεκτρικού ρεύματος παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά, ενώ αποκλιμάκωση καταγράφεται μόνο στη διεθνή τιμή του πετρελαίου.

Πριν από λίγο το φυσικό αέριο στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ βρισκόταν στα 235 ευρώ ανά μεγαβατώρα, πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην Ελλάδα παραμένει πάνω από τα 400 ευρώ ανά μεγαβατώρα υποχρεώνοντας το οικονομικό επιτελείο να διαθέτει όλο ένα και περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να μπορεί να συγκρατεί τις τιμές λιανικής του ρεύματος, όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Εν όψει των ανακοινώσεων των νέων μέτρων στήριξης, που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο ώστε να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σχετικό με την παροχή πρόσθετων κινήτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ως εκ τούτου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι και οι 47.433 επιλαχόντες, δηλαδή το σύνολο της σχετικής λίστας.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού και στο πρόγραμμα αντικατάστασης συσκευών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Οικονομία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις