Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)
Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)

Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)

Γάτες, ζουρίδα και σκαντζόχοιρος ήταν τα νεκρά ζώα που εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Against Poison Crete.

Η ομάδα ανίχνευσης, με τη βοήθεια της ειδικά εκπαιδευμένης σκυλίτσας «Νέση», ερεύνησε συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει υπόνοια χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν την ύπαρξη νεκρών άγριων ζώων, πιθανότατα λόγω δηλητηρίασης.

Οι αναρτήσεις:

Μετά το Καθαρό (23/9/2024), ο Γιώργος Χωραφάς επισκέφτηκε τον Μύρτο Ιεράπετρας, μαζί με τη Νέση, για να ερευνήσουν πιθανό περιστατικό δηλητηρίασης 2 δεσποζόμενων σκυλιών (τα οποία όμως είναι καλά στην υγεία τους προς στιγμήν). Η Νέση μάρκαρε δύο νεκρές γάτες, στις οποίες όμως δεν ήταν εφικτό να ανιχνευθούν ενδείξεις τοξικών ουσιών, πιθανά λόγω και της βροχόπτωσης των προηγούμενων ημερών, που πιθανά να ξέπλυναν τα δηλητήρια.

Πάντως, η περιοχή δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής, καθώς δεν ήταν εφικτό να ερευνηθεί σωστά λόγω των πολλών περιφράξεων, ορνιθώνων και μαντριών με διάφορα οικόσιτα ζώα, που εμπόδισαν την Ομάδα Ανίχνευσης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου να προσεγγίσει περισσότερα σημεία. Οι φωτογραφίες είναι του George Chorafas.

Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)

Και μετά την Αγία Μαρίνα προχθές 22/9/2024, η ομάδα ανίχνευσης του LIFE Bonelli East Med συνέχισε για Δήμο Γόρτυνας, όπου ερεύνησε την τοποθεσία Φαρμακιάς (Ροδακινιές) στον Πανασσό, με όχι ευχάριστα αποτελέσματα.

Έξι δολώματα (κομμάτια σαλάμι καλυμμένα με άσπρη σκόνη), 1 ζουρίδα (κουνάβι), έναν σκαντζόχοιρο και μια γάτα νεκρά από δηλητήρια. Μήνυση υποβλήθηκε στο ΑΤ Μοιρών.

Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)Νεκρά ζώα στην Κρήτη από δηλητηριασμένα δολώματα – Ανατριχιάζουν τα ευρήματα (pics)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις