Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ενότητα «Νέα γενιά»
Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ενότητα «Νέα γενιά»

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ενότητα «Νέα γενιά»

Στην έκτη ενότητα «Νέα γενιά» οι έξι πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν:

Ο Γιάννης Βαρουφάκης: «Ξέρω τι σημαίνει ασφάλεια και δεν σημαίνει αστυνομοκρατία αλλά διαφύλαξη του ασύλου της διακήρυξης των ιδεών που να παρέχεται από το ίδιο το πανεπιστήμιο».

«Η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια είναι ένα όνειδος, ένα ψέμα», πρόσθεσε.

Για το κατά πόσο υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα ελληνικά πανεπιστήμια ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Είμαι αρωγός της διαφύλαξης της ελευθερίας των ιδεών».

«Το κλίμα που θέλει να επιβάλει η Μητσοτάκης ΑΕ δεν μιλάει για ελεύθερη διακίνηση ιδεών» κατέληξε.

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για την δική του αυτοαξιολόγηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι νέοι έχουν δίκιο να είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε κάθε εξουσία.

«Ζήτησα συγγνώμη όπου έκρινα ότι έπρεπε. Ουδείς αλάθητος. Κατά συνέπεια, ο βαθμός που θα μπει στην κυβέρνηση θα μπει από όλους τους Έλληνες πολίτες και θα είναι το ποσοστό στις εκλογές».

Παράλληλα κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σημειώνοντας ότι ψηφίζουν για το δικό τους μέλλον.

Για τα 150 ευρώ είπε πως έγινε μεγάλη κουβέντα για ένα συμπληρωματικό μέτρο.

Παράλληλα πρότεινε στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουν τα προγράμματά τους και να κοστολογηθούν.

«Δώσαμε 150 ευρώ και στην συμπληρωματική παροχή του freedom pass. Οι νέοι δεν θα μας κρίνουν για τα 150 ευρώ», κατέληξε.

Γιατί επιμένει στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ο ΣΥΡΙΖΑ. ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Ο βαθμός στις εξετάσεις εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Συμφωνώ με τον κ. Ανδρουλάκη να μην διορίζουμε κομματικά παιδιά στις διοικήσεις των νοσοκομείων και αυτό γίνεται επίκαιρο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Εμείς θα σταματήσουμε τον μηχανισμό αναδιανομής εσόδων από τους πολλούς στους λίγους και έτσι θα πάρει ανάσα ο καταναλωτής. Το 80% των υπερκερδών πηγαίνουν στη ΔΕΗ και σε στελέχη που δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Το βασικό είναι σοβαρές επενδύσεις σε ανταγωνιστικούς τομείς και στήριξη της καθημερινότητας. Στήριξη στα νέα ζευγάρια με την κοινωνική κατοικία, για αξιοπρεπή στέγη που θα βοηθήσει και στην πτώση των τιμών των ακινήτων για τα ενοίκια».

Για τις υποκλοπές και το θέμα της φυλάκισης των υπευθύνων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Όσοι έχουν ποινικές ευθύνες πρέπει να οδηγηθούν απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν λέω κάτι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου».

Ποια είναι η κυβερνητική εναλλακτική που δίνει το ΚΚΕ στους νέους εξήγησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η νέα γενιά έχει και γνώση και πείρα. Πρόσφατα ήταν στους δρόμους με συνθήματα για τα Τέμπη που μας συγκίνησαν όλους και έζησαν τραγικές κατάστασεις με την πανδημία», ανέφερε.

«Δεν είναι αντισυστημική ψήφος η αποχή. Η αποχή ενισχύει τα κόμματα που θέλουν να κάνουν χειρότερη την ζωή τους. Ζητήσαμε να λυθεί το ζήτημα της ψήφου για τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν στα νησιά και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε».

«Οι κάλπες στις φοιτητικές εκλογές έβγαλαν πρώτη την Πανσπουδαστική και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για να μην δούμε ξανά ψήφους στην Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Να παρατήσει η νεολαία τις αναπολήσεις του παρελθόντος γιατί σκέφτεται το παρόν και το μέλλον και αξιοποιεί την ιστορική εμπειρία και την βοηθάμε να βγάλει συμπεράσματα».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διερωτήθηκε πώς μπορούν οι νέοι να πιστέψουν τους πολιτικούς που τους λένε ψέματα εδώ και 12 χρόνια.

«Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη γιατί είχα φίλο που χάθηκε στο δυστύχημα.

Ζητώ συγγνώμη από τα νέα παιδιά, για όλους, που αναγκάζονται να δουλεύουν στα κάτεργα των νησιών.

Με ενοχλεί που κάποια παιδιά είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας παιδιά. Πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία. Ο κομματικός σωλήνας είναι το μεγαλύτερο έγκλημα».

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις