Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ενότητα «Ενέργεια και Περιβάλλον»
Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ενότητα «Ενέργεια και Περιβάλλον»

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ενότητα «Ενέργεια και Περιβάλλον»

Στην πέμπτη ενότητα «Ενέργεια και Περιβάλλον» οι έξι πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν:

Ο Κυριάκος Βελόπουλος για τις εξορύξεις είπε: «Θα περίμενα ερώτηση για εξόρυξη στη χώρα μας προκειμένου να μη χρειαζόμαστε καμία χώρα. Ρωτήστε τον ελληνικό λαό αν του αξίζει να πληρώνει πανάκριβα τρόφιμα και καύσιμα». «Γιατί να κερδίζουν οι εφοπλιστές και όχι ο ελληνικός λαός;», διερωτήθηκε.

Εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου και σύνδεση με τους μισθούς και τις συντάξεις για αξιοπρεπή διαβίωση προτείνει η Ελληνική Λύση. Για την πράσινη ενέργεια ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι ωφέλιμη για την χώρα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης για τις εξορύξεις ανέφερε: «Οι εξορύξεις προκαλούν καταστροφή του περιβάλλοντος. Το μέλλον είναι οι πλωτές ανεμογεννήτριες, ανακυκλώσιμες και δεδομένης της έντασης του αέρα θα μπορούν να παράξουν αρκετή ενέργεια για πράσινο υδρογόνο», εξήγησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Το θέμα για τη χώρα είναι να μην χάσουμε την «πράσινη βιομηχανική επανάσταση». Τα χρήματα του ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να επενδυθούν στην πράσινη ενέργεια», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε παρατήρηση του Αντώνη Σρόιτερ πως είναι ο πολιτικός με το μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα σημείωσε ότι «Αλήθεια είναι, πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα και να μην φοβόμαστε το πολιτικό κόστος. Είμαστε διατεθειμένοι να το πάρουμε και προχωράμε».

Ο Κυριακός Μητσοτάκης υποστήριξε: «Τα τελευταία χρόνια είχαμε εξαιρέσεις από τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαι υπερήφανος γιατί όταν χρειάστηκε να κάνουμε μία σημαντική κρατική παρέμβαση, την κάναμε κρατήσαμε όρθια την κοινωνία και προστατεύσαμε και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Πλέον η χώρα είναι υποχρεωμένη να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Η ακριβής κοστολόγηση των προγραμμάτων έχει τεράστια σημασία. Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβά και πρέπει ο κ. Τσίπρας να μας πει που θα βρει τα χρήματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για σιδηρόδρομο και μετρό: «Κάναμε και αστοχίες αλλά προχωράμε με έργα και στους σιδηροδρόμους και στο μετρό», είπε ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε στο μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο η κυβέρνηση θα παραδώσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Οι επιδοτήσεις δεν πηγαίνουν στην τσέπη του Έλληνα πολίτη και καταναλωτή. Εμείς θα βρούμε τα λεφτά γιατί θα σταματήσει ο μηχανισμός αναδιανομής του εισοδήματος και θα πάρει ανάσα ο πολίτης γιατί θα πέσουν οι τιμές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Το 34% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Το υπολοιπο μετοχικό σχήμα είναι αδύναμο. Το κράτος κάνει κουμάντο και αυτό είναι μία πρόταση που δεν αλλάζει εάν θέλει το κράτος η ΔΕΗ να είναι πιο φιλική προς τον καταναλωτή», εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να διασυνδέσουμε την απολιγνιτοποίηση ως κίνηση της οικονομίας με τις επενδύσεις στο δίκτυο και την αποθήκευση για να περιορίσουμε την εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο και με προτεραιότητα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ.

Για προοδευτική κυβέρνηση «μούφα» έκανε λόγο ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «ξύνεται στην γκλιτσα του τσοπάνη».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις