Επιδοτήσεις και ΟΠΕΚΕΠΕ στο προσκήνιο για τους αγρότες της Μεσαράς
Επιδοτήσεις και ΟΠΕΚΕΠΕ στο προσκήνιο για τους αγρότες της Μεσαράς

Επιδοτήσεις και ΟΠΕΚΕΠΕ στο προσκήνιο για τους αγρότες της Μεσαράς

Συνάντηση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Μεσαράς.

Τον κ. Αραχωβίτη υποδέχθηκαν δεκάδες αγρότες και παράγοντες του αγροτικού χώρου.

Ο κ. Αραχωβίτης και ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ που τον συνόδευε μίλησαν για την αστοχία της μειωμένης καταβολής επιδότησης, τις κατηγορίες της κυβέρνησης περί την ψευδή δήλωση βοσκοτόπων αλλά και για τος κινητοποιήσεις των αγροτών την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο τέως Υπουργός τόνισε ότι η μέθοδος του σημερινού ΥΠΑΑΤ που για να «πιάσει» τους παραβάτες μειώνει οριζόντια τις επιδοτήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι απαράδεκτη.

Σύμφωνα με τον κ. Αραχωβιτη «Σε μια περίοδο που ακριβαίνουν όλα, ζωοτροφές, ρεύμα κτλ, συμβαίνουν όλα αυτά που εμείς από την πλευρά μας δεν τα θεωρούμε σωστά. Όσο μπορούμε κοινοβουλευτικά το αναδεικνύουμε το θέμα».

«Με καθαρές κουβέντες» όπως είπε ο πρώην Υπουργός «θα βάλουμε τάξη και θα επιφέρουμε τη νομιμότητα, αν θα είμαστε εμείς η επόμενη κυβέρνηση, ώστε όσοι αγρότες δικαιούνται επιδοτήσεις θα τις παίρνουν κι όσοι δεν τις δικαιούνται θα αποκλείονται από αυτές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας και στο δυσβάστακτο φορτίο που σηκώνουν οι αγρότες αυτή τη περίοδο και δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό των αγροτών σε ότι αυτοί χρειάζονται.

Ο προεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μανωλης Ορφανουδάκης, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που είχαν με τον κ. Αραχωβιτη στο σύντομο διάστημα που διετέλεσε Υπουργός και στηλίτευσε το γεγονός ότι σημερινός ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δέχτηκε καν, ενώ υπήρχε συνεννόηση, του αγρότες από την Κρήτη. «Δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά στους Κρήτες αγρότες» είπε ο κ. Ορφανουδάκης για να προσθέσει «Από την πλευρά μας δεν σταματάμε και θα ξαναβρεθούμε στην Αθήνα για να υποστηρίξουμε τα αιτήματα μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Αραχωβίτης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρώην διοικητης του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκης, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Σμπώκος, ο προεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μανωλης Ορφανουδάκης, ο αντιδημαρχος Φαιστού για τα θέματα του πρωτογενή τομέα Ιπποκρατης Σκαντζακης, ο Προεδρος της ΑΣ Μεσαράς Γρηγόρης Μουλιανάκης, ο πρώην προεδρος του Συνεταιρισμού Τυμπακίου Γιάννης Χαραλαμπάκης, ο νυν διευθυντής του Συνεταιρισμού Τυμπακίου Μπερκάκης Μανωλης και άλλοι αγρότες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις