Χρήστος Στρατάκης "Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων στον αιώνα που διανύουμε είναι πολύ σημαντικός" (video)
Χρήστος Στρατάκης "Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων στον αιώνα που διανύουμε είναι πολύ σημαντικός" (video)

Χρήστος Στρατάκης "Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων στον αιώνα που διανύουμε είναι πολύ σημαντικός" (video)

Στο ψηφιακό εργαστήριο του Δήμου Ηρακλείου για την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία, όπου παρουσιάστηκε το City Οn, η νέα ψηφιακή κάρτα του δημότη, ένα “έξυπνο” εργαλείο για την άμεση και εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις εγκαταστάσεις και τις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και σε ενημερώσεις και προνόμια σε διασύνδεση με τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης και όχι μόνο.
Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, του διαδικτύου των πραγμάτων, των εφαρμογών πληθοπορισμού κ.ά, είναι επιβεβλημένες στη νέα εποχή για τις σύγχρονες «έξυπνες» πόλεις, ώστε οι πολίτες να γίνονται μέρος της διακυβέρνησης και να υπηρετείται έτσι η διαφάνεια, η ανοιχτότητα και η συμμετοχικότητα.
Θα πρέπει όμως εκτός από το ψηφιακό κομμάτι, να υπάρχει μια συνολική ετοιμότητα των δημόσιων φορέων για πραγματικές παρεμβάσεις και λύσεις στα θέματα καθημερινότητας των πολιτών:
Δεν αρκεί μόνο να μπορώ να δηλώσω ηλεκτρονικά πχ μια λακκούβα, μια χαλασμένη λάμπα ή έναν κατεστραμμένο κάδο απορριμμάτων σε μια γειτονιά, αλλά μετά την ηλεκτρονική δήλωση, να αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες το κάθε πρόβλημα/παράπονο.
Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από τους εκάστοτε φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, ότι σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα ή τα δεδομένα της πόλης που συλλέγονται και επεξεργάζονται, ώστε να αντιμετωπιστεί τυχόν καχυποψία/δυσπιστία των πολιτών-χρηστών αυτών των τεχνολογιών. Αντίθετα, αξιοποιούνται για το κοινό καλό και τη συνολική προαγωγή της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.
Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές και για έναν λόγο παραπάνω, καθώς με ορισμένους εξ αυτών έχουμε μοιραστεί εδώ και πάνω απο 15 χρόνια, κοινές Αρχές για Διαύγεια, Διαφάνεια, Ανοιχτή Διακυβέρνηση και ισότιμη συμμετοχικότητα των πολιτών, αρχές και αξίες που είναι επίκαιρες και μέρα με τη μέρα δικαιώνονται στην πράξη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Επιστήμη & Τεχνολογία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις