Ο Μπάιντεν θέλει να μειώσει τα επίπεδα νικοτίνης στα τσιγάρα

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Κανόνες για τα μέγιστα επίπεδα νικοτίνης στα τσιγάρα και άλλα καπνικά προϊόντα θα προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξαρτησιογόνο δράση και τους θανάτους από καρκίνο.

Η πρόταση, η οποία αναμένεται τον Μάιο του 2023, έχει στόχο να διευκολύνει τους καπνιστές που επιθυμούν να το κόψουν και να αποτρέψει τους ανηλίκους από το να γίνουν συστηματικοί καπνιστές, ανακοίνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Η πρόταση, επισημαίνει το Reuters, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αντικαρκινικής στρατηγικής της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρουσίασε φέτος φιλόδοξο σχέδιο για τη μείωση των θανάτων από καρκίνο κατά τουλάχιστον 50% τα επόμενα 25 χρόνια.

Στις ΗΠΑ το κάπνισμα στοιχίζει κάθε χρόνο σχεδόν 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιατρικά έξοδα και απώλεια παραγωγικότητας, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

To κάπνισμα και η έκθεση σε καπνό ευθύνεται για περίπου 480.000 πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, και είναι μακράν η μεγαλύτερη αιτία πρόωρου θανάτου.

Περισσότεροι από 7.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του πνεύμονα που αποδίδεται στο παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Το ποσοστό των καπνιστών στις ΗΠΑ έχει πέσει σήμερα στο 12,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Τον Απρίλιο, η FDA πρότεινε απαγόρευση των τσιγάρων με μενθόλη, κίνηση που χαιρετίστηκε ως μεγάλη νίκη από τις αντικαπνιστικές οργανώσεις, οι οποίες θεωρούν ότι τα τσιγάρα με γεύσεις είναι σχεδιασμένα για την προσέλκυση ανηλίκων.

in.gr

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις