Realtors Kreta
Realtors Kreta

Μαμουλάκης: «Πράσινοι» στη θεωρία, καταστροφικοί στην πράξη – Νέα αναβολή για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ

Με αφορμή την παράταση που δόθηκε από την Κυβέρνηση ΝΔ στην εκπόνηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ μέχρι τον Απρίλιο του 2023 και άρα την κύρωση με Κοινή Υπουργική Απόφαση, στην καλύτερη περίπτωση, στο τέλος του 2023, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά και ενώ έρχεται στην Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των ΑΠΕ, η Κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα την εκπόνηση της μελέτης του σχετικού Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου. Μιας υποχρέωσης της χώρας μας έναντι της Ε.Ε αλλά και του σημαντικότερου στοιχείου της ενεργειακής μετάβασης, του πλαισίου που θα αποτελέσει το ‘’ευαγγέλιο’’ και θα θέσει κανόνες και όρια στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, θα προβλέπει την προστασία της βιοποικιλότητας και την κοινωνική συμμετοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική μελέτη αναθεώρησης είχε προκηρυχθεί τον Φεβρουάριο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως μέτρο θεραπείας για τα σφάλματα του παρελθόντος και είχε αποσπάσει θετικά σχόλια από τον επιστημονικό κόσμο, τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών. Απ’ όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑΠΕ. Από τότε μέχρι σήμερα, δυστυχώς, η Κυβέρνηση παρά το ότι επαίρεται για τη δήθεν πρόοδο της μελέτης, τελικά, εξαντλείται σε παρατάσεις!

Ο κύριος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του, επιβεβαιώνουν ξανά ότι είναι ‘’πράσινοι’’ στη θεωρία, αλλά καταστροφικοί στην πράξη. Και μετά τον γνωστό αντι-περιβαλλοντικό νόμο, την χρεωκοπία του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ και τις καθυστερήσεις βασικών έργων δικτύων και υποδομών, γράφουν άλλη μια μαύρη σελίδα, στη δήθεν πράσινη πολιτική τους.».

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις