Εισήγηση για μάσκα: Αίρεται η χρήση της στην πλειονότητα των εσωτερικών χώρων

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Την άρση του τελευταίου περιοριστικού μέτρου, για την προστασία από τον κορονοϊό, αποφάσισε να εισηγηθεί, σήμερα, στην κυβέρνηση η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι, πλέον, υποχρεωτική στην πλειονότητα των εσωτερικών χώρων, ενώ η σύσταση να τη χρησιμοποιούν, για τη δική τους προστασία, παραμένει, κυρίως, προς όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Οι εξαιρέσεις σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας περιορίζονται σε όλες τις Μονάδες Υγείας, και στις Μονάδες φιλοξενίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά.)

Υποχρεωτική θα παραμείνει η μάσκα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπου, συνήθως, υπάρχει συνωστισμός.

Προαιρετική θα είναι η χρήση της μάσκας στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, (αεροπλάνα, τρένα υπεραστικά λεωφορεία, τουριστικά πούλμαν), στα οποία τα εισιτήρια των επιβατών αντιστοιχούν σε αριθμημένες θέσεις.

Το ίδιο θα ισχύει (προαιρετική χρήση μάσκας) και για όλους τους κλειστούς χώρους του εμπορίου.

Σε ό,τι αφορά τα πλοία, το θέμα θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα, μαζί με το θέμα που αφορά τη χρήση της μάσκας στα σχολεία.

Περισσότερες Ειδήσεις