Με αισιόδοξα μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στο Ηράκλειο

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Mε καλούς οιωνούς φαίνεται πώς ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για το Ηράκλειο, αλλά και την Κρήτη γενικότερα καθώς καθημερινά στο «Ν. Καζαντζάκης» φτάνουν εκατοντάδες τουρίστες.

Μάλιστα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 17.000 τουρίστες έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Οι πτήσεις που προσγειώθηκαν πλησίασαν τις 100, ενώ σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα, το Σάββατο 9 Απριλίου προσγειώθηκαν 54 πτήσεις εξωτερικού με 9.612 επιβάτες, ενώ την Κυριακή 10 Απριλίου, 43 πτήσεις εξωτερικού με 7.556 επιβάτες. Συνολικά κατά το διήμερο με 97 πτήσεις ήρθαν στο νησί 17.168 επιβάτες από τη Γερμανία, την Βρετανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία κ.α. Η δε πληρότητα των αεροσκαφών, σύμφωνα με τον ίδιο, κυμάνθηκε στο 90%.

Το Iraklionews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, ο οποίος τόνισε ότι η τουριστική κίνηση μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική, ενώ υπολογίζεται ότι το 40% των ξενοδοχείων της περιοχής είναι ήδη ανοιχτά. Σε αυτό συνέβαλε η έναρξη της τουριστικής σεζόν νωρίς στις 26 Μαρτίου συγκεκριμένα , καθώς τότε αφίχθησαν τα πρώτα τσάρτερς, αλλά και στο Καθολικό Πάσχα που θα εορταστεί σε λίγες ημέρες.

Όπως επισήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης με το ξέσπασμα του πολέμου «πάγωσαν» οι κρατήσεις αλλά το πάγωμα αυτό κράτησε μόνο για μία εβδομάδα περίπου και τώρα η κάμψη του ρυθμού των νέων κρατήσεων με την έναρξη του πολέμου έχει αναστραφεί και έχει επανέλθει σε θετικό πρόσημο. Οι προβλέψεις μάλιστα μιλούν ότι η φετινή θα εξελιχθεί σε καλή σεζόν και θα κινηθεί περίπου στο 90% των επιπέδων του 2019, καθώς φέτος δεν θα έχουμε Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες.

Γ. Χριστοδουλάκης: Καλύτερη από πέρυσι η φετινή σεζόν

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν.Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», Γ. Χριστοδουλάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη σεζόν που έχει ξεκινήσει, δεδομένου ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν από τα μέλη τους η τουριστική κίνηση εξελίσσεται καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.
Η πλειονότητα των καταλυμάτων έχει ανοίξει τόσο για το Πάσχα, Καθολικό και Ορθόδοξο, ενώ οι κρατήσεις συνεχίζονται γεγονός που φαίνεται να υπόσχεται μία καλύτερη σεζόν. Ο κ. Χριστοδουλάκης μάλιστα τόνισε ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη στα νότια.

 

 

Περισσότερες Ειδήσεις