Ο «Φίλιππος» έδειξε τα δόντια του σε Ανώγεια και Οροπέδιο (pics)

Συνεχίζεται η επέλαση του «Φίλιππου» στην Κρήτη με το χιόνι στα Ανώγεια αλλά και στο Οροπέδιο Λασιθίου να έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στα Ανώγεια είναι ιδιαιτέρως χαμηλές, καθώς στις 6.00 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -1° Κελσίου!

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η χιονόπτωση στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστεί όλη την ημέρα. Την ίδια ώρα οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί χάρις τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν νυχθημερόν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ανωγείων. Μάλιστα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν και στον Ψηλορείτη για να διευκολύνουν την πρόσβαση των κτηνοτρόφων στα κοπάδια τους, όπως αναφέρει η anogi.gr.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ειδοποίηση για αναφορά κάποιου προβλήματος από δημότη των Ανωγείων.

Ωστόσο, απευθύνεται σύσταση στους κατοίκους να μετακινούνται όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ η κίνηση πρέπει να γίνεται μόνο με 4Χ4 και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στα λευκά και το Οροπέδιο Λασιθίου

Στα λευκά ντυμένο «ξύπνησε» και το Οροπέδιο Λασιθίου με το χιόνι από την χθεσινοβραδινή χιονόπτωση να φτάνει και εκεί τα 50 εκαστά περίπου.

Ο Δήμοε Οροπεδίου Λασιθίου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΜΟΝΟ με αντιολισθητικές αλυσίδες ή οχήματα 4Χ4 και με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.
Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία που ΔΕΝ θα εμποδίζουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου συνεχίζει και σήμερα να λειτουργεί σε 24ωρη βάση στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2844340140 και 2844022396
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις